Lanturile vietii

Trimis la data: 2010-05-05
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Nedelcov Grigore
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Daca ar fi sa auzim zanganitul lanturilor noastre care ne incatuseaza la fiecare pas am avea o migrena permanenta, si sufletul nostru ar simti pe deplin cat de lipsit de libertate este cu adevarat - iluzia ar fi sfarmata pentru totdeauna iar daca ar fi sa mai auzim si zanganitul infernal al lanturilor tuturor celorlalte finite umane am ajunge surzi. Dar daca le-am mai si vedea am inota intr-o mare de lanturi, simtind greutatea fiecarei verigi cum ne apasa pe suflet. Care e oare motivul pentru care oamenii nu sunt capabili sa sesizeze infinitatea de obstacole pe care si le creeaza unii altora sau si mai grav dar si mai frecvent, cele pe care si le creaza singuri. Sa fie acesta antidotul cautat de oameni?
Dar cautat pentru ce boala? Care e motivul pentru care oamenii nu au curajul sa se exprime asa cum sunt ei, asa cum vor ei. De ce nu isi iau cu adevarat viata in propriile maini astfel incat sa si-o modeleze dupa visele lor, sa incerce sa ajunga la cel mai inalt nivel de evolutie personala posibil in viata aceasta efemera? Cea mai impresionanta definitie a curajului pe care am citit-o este "Curajul - sa ai puterea sa vezi lumea cum este ea cu adevarat si sa o iubesti in continuare". Sa fie marea majoritate a oamenilor lipsiti de curaj?

Prefera ei sa traiasca intr-o lume visata colectiv pe care o numesc realitate si sa numeasca realitatea .... vis? Traim intr-o lume in care totul e posibil dar acest lucru nu e perceput de catre fiinta umana. In fiecare zi se petrec lucruri miraculoase, mii de vise se implinesc zilnic, vise care daca erau impartasite oamenilor inainte de implinirea lor zis ca sunt imposibil de realizat. Comic ce-i drept dar zilnic cineva dovedeste ca ceva care alta persoana credea imposibil de realizat, ca poate fi realizat.

Un asemenea lucru imposibil de realizat era alergarea unei mile in mai putin de patru minute. Toti atletii si toti antrenorii afirmau ca este imposibil sa aletgi o mila in mai putin de patru minute, spunand ca aceasta este limita umana. Unii doctori chiar afirmau ca daca un om ar reusi sa alerge o mila in mai putin de patru minute, la finalul ei el ar muri instantaneu. Cine a fost persoana care a reusit sa alerge o mila in mai putin de patru minute? Un tanar care nu a vrut sa se lase incatusat de viziunea ingusta a tuturor celorlalti, doborand bariera de patru minute.

Partea interesanta este ca imediat dupa ce insurmontabila bariera de a alerga o mila in mai putin de patru minute a fost spulberata de un amator, mai multi sportive profesioniosti au reusit si ei aceeasi performanta? Oare vum e posibil asa ceva? Sa fie oare de vina ruperea lantului care le intepenise mintea pe idea de imposibilitate lucrul care i-a facut si pe altii sa atinga imposibilul? Oare largirea perspectivei asupra lumii inconjuratoare sa ii fi facut sa intre intr-un alt sistem de credinte care sa le permita sa faca acel lucru? Sa fie mintea noastra veriga care tine unite toate lanturile intr-un sistem a carui scop este distorsionarea realitatii? Eu sunt de parere ca da.

Oamenii sunt prizonierii propriilor lor fantasme. Stau toata viata lor traind in trecut si planificand viitorul, uitand sa traiasca prezentul.
Dar care sa fie oare motivul pentru care nu actionam?! Eu zic ca e frica. Frica de a face ceva nou, de a fi diferiti, chiar si, intr-un mod ironic, frica de reusita. Ea este cea care ne incatuseaza, atasandu-ne rand pe rand lanturi din ce in ce mai puternice si mai subtile. Dar frica este un element natural si benefic care nu trebuie eradicat. Fara frica nu am mai fi finite umane, as putea sa afirm ca nu am mai fi nici macar animale, deoarece frica este elemental essential care sta la baza fiecarei fiinete de pe planeta asta.

Frica este cea care ne ajuta sa ne protejam viata. Problema e ca acest mecanism cu rol de avertizare a eventualelor probleme ajunge sa ne domine viata, evitand sa facem actiuni care nici macar nu ne pericliteaza integritatea corporala, si care ar fi benefice pentru dezvoltatea noastra. Asa se face ca marea majoritate a oamenilor ajung sa strabata acelasi drum batatorit si prestabilit de alte personae care la vremea lor au avut initiative sa faca ceva diferit.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.