Legatura dintre om si natura

Trimis la data: 2010-05-12
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 9
Nota: 8.41 / 10
Downloads: 382
Autor: Lidia Gorj
Dimensiune: 21kb
Voturi: 19
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Intr-o epoca in care ne rasfatam in cel mai mare confort posibil se intampla rar sa fim obligati sa dormim intr-o camera cu o temperatura sub zero grade. Datorita acestui lucru pierdem ocazia de a vedea pe "viu" spectacolul cristalizarii aburului sub forma florilor de gheata de pe geamuri. Fascinatiei produse de aceasta priveliste ii urmeaza eventual uimirea. Desenele formate pe geam trebuie sa--si aiba originea undeva. Formarea cristalelor din picaturile de apa se desfasoara dupa un anumit principiu, acelasi care confera forma florilor si plantelor. Se creeaza astfel impresia ca ar fi vorba de mana aceluiasi artist.
Cine a vazut filmul lui Bert Handstra Asemenea animalelor isi va aminti cu cata finete poate infatisa natura analogia dintre comportamentul uman si cel animal. Cum ar putea fi oare altfel? Toate fiintele au in ele o scanteie divina pe care o manifesta la diferite nivele. in toate aceste creatii actioneaza aceleasi forte cosmice. Chiar si plantele, animalele si mineralele se impart in diferite categorii in functie de puterile cosmice care actioneaza in ele.

Omul insusi stia pe vremuri ca fiecare dintre organele sale a fost alcatuit in lumea eterica de anumite forte cosmice.
De aceea pentru fiecare organ exista o planta sau un mineral care ii sprijina functiunea. Este de la sine inteles ca nici aici nu este vorba de o coincidenta, ci de un rezultat firesc al intregii evolutii a cosmosului.

M-a fascinat o carte a lui Rudolf Steiner in care se descrie momentul aparitiei omului si, legat de asta, dezvoltarea Pamantului, planeta noastra fiind expresia evolutiei omului si, totodata, locul potrivit pentru desfasurarea ei. Autorul afirma ca fiinta pe care noi o numim astazi om a aparut la inceput din haos; apoi s-a comprimat treptat intr-o masa modelabila care finalmente s-a cristalizat intr-o entitate unica, inzestrata cu constiinta de sine.

Acest proces evolutiv se desfasoara in continuare, intrerupt uneori de faze mari de stagnare. in timpul acestor faze de stagnare totul se descompune si reintra in haos, dupa care se concentreaza din nou spre a reintra in procesul evolutiv. In timpul acestei evolutii exista anumite entitati care raman pe loc, la un anumit nivel, prevazut pentru ele, stopandu-si astfel evolutia.

Cea mai evoluata entitate este omul, dupa care urmeaza animalele, plantele, mineralele, toate cu particularitatile si variantele lor tipice. in momentul intrarii procesului de evolutie in ultima sa faza au fost deja parcurse trei mari perioade de cristalizare a materiei. Acestora li se alatura cea de-a patra perioada in care se atinge punctul de maxima adancime a dezvoltarii. Urmeaza apoi inca trei perioade de timp in care materia se spiritualizeaza in entitati subtile. Fiecare din aceste perioade este impartita la randu-i in alte sapte perioade mai mici.

In momentul de fata omenirea se afla in cea de-a patra perioada, iar in cadrul ei, in cea de-a patra perioada mai scurta, ceea ce inseamna ca ne aflam in punctul cel mai adanc al materializarii. Aceste observatii sunt de retinut deoarece le vom regasi confirmate de anumite teorii privind piramida lui Keops.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.