Legea cea noua - Fericirile

Trimis la data: 2013-01-10
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 5
Nota: 7.19 / 10
Downloads: 0
Autor: odaianu
Dimensiune: 19kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Explicatii prealabile: Predica de pe Munte a Mantuitorului incepe cu Fericirile. Hristos nu vindeca numai trupurile oamenilor, ci si sufletele lor, prin cuvintele Sale. Mantuitorul vorbea in special Apostolilor, dar si celorlalti oameni. Prin cuvintele Sale El ne vorbeste si noua, celor de azi. Si cum omul dintotdeauna este insetat de fericire si nu stie prea bine unde sa o afle, Mantuitorul cu aceasta a inceput Predica Sa.
- Se prinde in caiet urmatorul tabel:
1. Fericiti cei saraci cu duhul, ca acelora este imparatia cerurilor.- este vorba de cei smeriti. Smerenia e opusul mandriei, din cauza careia au cazut din cer diavolii si din Rai primii oameni. Cei smeriti sunt crestinii care, oricat de mult ar inainta pe calea binelui, isi dau seama ca sunt inca departe de imparatia cerurilor si ca nu pot face nimic bun fara ajutorul lui Dumnezeu.

2. Fericiti cei ce plang, ca aceia se vor mangaia.- este vorba de cei ce plang pentru pacatele lor sau pentru pacatele semenilor lor. "Dumnezeu va sterge orice lacrima din ochii lor" (Apocalipsa 7, 17). Nu este vorba de plansul dupa vreunul din bunurile acestei lumi. Acestia se vor mangaia si in lumea aceasta, primind iertarea pacatelor si pacea sufletului, si pe lumea cealalta, primind imparatia cerurilor. Toti sfintii si Hristos Insusi au plans pentru pacatele oamenilor.
3. Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mostenipamantul. - cei blanzi sunt cei linistiti, care nu supara pe nimeni si nu se supara pe nimeni.

Nu se razbuna pentru jigniri, se impaca cu cei care i-au necajit. Pentru ca se crede ca acela care este bland pierde tot ce are, Hristos fagaduieste bunatati materiale tocmai lui, dandu-le celor blanzi si rasplata in ceruri. 4. Fericiti cei flamanzi si insetati dedreptate, ca aceia se vor satura. - dreptate = implinirea poruncilor lui Dumnezeu. Adica sa nu alergam in viata dupa adunarea averilor, ci dupa poruncile lui Dumnezeu, si El ne va da si bogatii, dar si imparatia cerurilor.

E vorba si sa facem dreptate in lume, dupa putere. Dar, daca noi suntem cei nedreptatiti, sa nu disperam, caci in Rai va domni dreptatea. 5. Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui. - milostenia = ajutorarea materiala si sufleteasca a semenilor aflati la nevoie, facuta cu dragoste, din toata inima. Acestia vor primi mila lui Dumnezeu, care e mai mare decat mila omului. La Judecata, faptele milosteniei vor fi cele mai pretuite.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.