Legiunea Arhanghelului Mihail intre provocari, sciziuni si disidente

Trimis la data: 2014-11-08
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Nicolae_I
Dimensiune: 36kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Unicitatea doctrinara modul ???????? de rezolvare a problemelor social politice dar mai ales economice a societatii romanesti reunite cu o impetuozitate adolescentina si un amatorism politic in cadrul unui stat cu un sistem democratic primitiv si o clasa politca corupta si obiedienta ???????? regale si societatilor financiar oculte a motivat ca inca de la inceputuri Legiune Arhanghelului Mihail si formatiunile ei politice Garda de Fier 1930 si Totul pentru Tara - 1935 sa fie infiltrata de agenti provocatori.
Din esichierul politic romanesc nici un partid nu avea trecut in program in cazul accederii la putere instituirea Tribunalul Exceptional care sa judece tradatorii patriei. Un astfel de punct doctrinar evident, ca nu putea face imagine favorabila Legiunii.
Politicienii romani indiferent de partid erau cuplati in tot felul de "afaceri" care mai de care mai oneroase adaugand si faptul ca camarila regala era si ea cuplata in diferite afaceri, toate in defavoarea statului roman. In aceasta atmosfera social- politica depravata Legiunea isi facea drum spre putere avand menirea de a face educatie tineretului. Relevand din acest punct de vedere ramane raspunsul Capitanului in fata Tribunalului din 1938.

Existenta provocatorilor si oportunistilor in randul Legiunii era un fapt cunoscut, mai mult chiar, organele statului menite sa asigure linistea si siguranta cetatenilor provocau zvonuri despre eventuale acte teroriste a legionarilor.
Pe masura ce situatia social politica a tarii se deteriora, imaginea publcia a Legiunii se amplifica tot mai mult in randurile populatiei. In aceste conditii, autoritatile au cautat sa scoata in afara legii formatiunile politice ale Miscarii Legionare, respectiv Garda de Fier si Totul pentru tara.

Prima dizolvare a Garzii de Fier a fost facuta de minsitrul de interne, Ion Mihalache in guvernul GG Mironescu la ?????? in 1931, iar cea de a doua de guvernul Iorga- Argetoianu, in martie 1932.
Totusi, si in aceste conditii Garda de Fier participa la alegerile generale din 17 iulie 1932, obtinand rezultate pozitivve- cinci locuri in Camera.

In 1933 a ajuns prim- ministru al Romaniei I.G. Duca, stralucit lider liberal neagreat de camarila regala.
In cursul unei precedente vizite in Franta si-a angajamente ca va dizolva Garda de Fier - in fata cercurilor oculte financiare franceze- tensionand tot mai mult atmosfera din scena politica romaneaca.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.