Licitatia electronica

Trimis la data: 2011-06-21 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 322
Autor: Gheorghe Dorneanu Dimensiune: 8kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Autoritatile administratiei publice au dreptul de a utiliza licitatia electronica in urmatoarele situatii:ca o etapa finala a licitatiei deschise, a licitatiei restranse, a negocierii cu publicarea prealabila a unui anunt de participare,aplicate in cazurile prevazute de lege, sau a cererii de oferte, inainte de atribuirea contractului de achizitie publica si numai daca specificatiile tehnice au fost definite cu precizie in caietele de sarcini;in reluarea competitiei dintre operatorii economici care au semnat un acord-cadru, in conditiile prevazute de lege;cu ocazia depunerii ofertelor ferme in vederea atribuirii unuicontract de achizitie publica prin utilizarea unui sistem de achizitii dinamic.

Atribuirea contractelor de servicii si de lucrari care presupun prestatii intelectuale cum ar fi consultanta, proiectare si altele asemenea, nu se fac prin licitatii electronice.

Atunci cand autoritatile intentioneaza sa utilizeze licitatia electronica, au obligatia de a include in cadrul informatiilor postate si urmatoarele precizari specifice:
-elementele ofertei care vor face obiectul procesului repetitiv de ofertare, cu conditia ca respectivele elemente sa fie cuantificabile si sa poata fi exprimate in cifre sau procente;
-eventualele limite ale valorilor pana la care elementele prevazute la aliniatul precedent pot fi inbunatatite, astfel cum rezulta acestea din specificatiile care definesc obiectul contractului;
-informatiile care urmeaza a fi puse la dispozitia ofertantilor in cursul licitatiei electronice si momentul cand aceste informatii vor fi disponibile;

-informatiile relevante privind procesul licitatiei electronice;
-conditiile in care ofertantii vor avea dreptul sa liciteze, cu referire in special la diferentele minime care, daca este cazul vor fi solicitate pentru licitarea noilor oferte;
-informatiile relevante referitoare la echipamentul electronic folosit, conditiile tehnice si modalitatile concrete de de realizare a conectarii.

Inainte de lansarea unei licitatii electronice, autoritatea contractanta are obligatia de a realiza o evaluare initiala integrala a ofertelor, in conformitate cucriteriul de atribuire stabilit in documentatia de atribuire.

Autoritatea contractanta are obligatia de a invita toti ofertantii care au depus oferte corespunzatoare sa prezinte preturi noi si/sau dupa caz, valori noi ale elementelor ofertei. Invitatia se transmite pe cale electronica, simultan tuturor ofertantilor respectivi.

Invitatia trebuie sa precizeze data si momentul de start al licitatiei electronice, precum si orice informatie necesara pentru realizarea conectarii individuale la echipamentul electronic utilizat.
Autoritatea contractanta nu are dreptul de a incepe licitatia electronica mai devreme de doua zile lucratoare dupa data la care au fost trimise invitatiile.

In cazul in care contractul urmeaza a fi atribuit in baza criteriului ,,oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic" , invitatia trebuie sa contina si informatiireferitoare la :
-rezultatul primei evaluari a ofertei depuse de ofertantul destinatar;
-formula matematica care va fi utilizata pentru stabilirea automata a clasamentului final, in functie de noile preturi si/sau valorile prezentate de ofertanti.

Formula matematica utilizata incorporeaza ponderile factorilor de evaluare ce urmeaza a fi aplicati pentru deteminarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, conform precizarilor din anuntul de participare sau din documentatia de atribuire.

In cadrul licitatiei electronice, procesul repetitiv de ofertare se refera, fie numai la preturi, in cazul in care criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut, fie la la preturi si/ sau la alte elemente ale ofertei, dupa cum au fost prevazute in documentatia de atribuire, in cazul in care criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

In cursul fiecarei runde a licitatiei electronice, autoritatea contractanta are obligatia de a comunica instantaneu tuturor ofertantilor cel outin informatiile necesare acestora pentru a-si determuina, in orice moment, pozitia pe care o ocupa in clasament.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.