Liliacul mamifer

Trimis la data: 2015-07-09
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 0
Autor: Lavinia_F
Dimensiune: 201kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Liliacul este singurul mamifer capabil sa zboare . Liliecii se impart in doua categorii :
Liliecii mari sau megaliliecii
Liliecii de marime mai mica
Exista 17 familii de lilieci dar doar una singura ii include pe megalilieci . Aceasta cuprinde mai mult de 150 de specii . Celelalte 16 familii includ liliecii mici .
In total sunt 850 - 900 specii ,cu mult mai mult decat in orice ordin de mamifere ,exceptie facand doar rozatoarele .
Raspandirea

Referate similare:

Raspandirea Liliecii traiesc in toata lumea ,cu exceptia zonei arctice Anctarctica si in unele insule oceanice mai indepartate .
Toti liliecii mari si unii lilieci mici locuiesc in emisfera estica , alti lilieci mici locuiesc in emisfera vestica ,iar cateva familii sunt distribuite in intreaga lume . Se crede ca liliecii sunt originari dintr-o dintr-o zona cu clima calda , probabil in epoca Eocene (cea mai veche fosila de liliac cunoscuta dateaza de acum 60 milioane de ani) .

Dar centrul lor deraspandire ramane zona tropicala si subtropicala .Numai 4 familii de lilieci mari traiesc in regiunile temperate si numarul lor scade spre zonele polare . Numai doua familii ajung pana in regiunile subarctice si acest lucru se intampla numai vara .
Marime
Familia liliecilor mari include cei mai mari lilieci , cunoscuti sub denumirea de vulpile zburatoare gigantice din Africa , India Australia si Malaezia . Sunt numiti asa din cauza ratului (botului) lor lung .

Vulpile zburatoare mai sunt cunoscute si sub numele de lilieci - fructe pentru ca se hranesc cu fructe . Cel mai mare liliac , locuind in Java are lungimea aripei de 1,7 m iar corpul de 0,42 m . Diferenta dintre liliecii mari si cei mici consta in forma dintilor si marimea scheletului . Cel mai mic liliac este cel din Thailanda (marimea- 2,9 -3,3 cm , greutate -2 g ) . Deosebirea dintre ei provine si din evolutia lor de-a lungul timpului ,cei mari aparand mai recent decat cei mici .
Zborul si Ecolocatia
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.