Limitele recunoasterii

Trimis la data: 2009-08-01 Materia: Drept Nivel: Liceu Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 127
Autor: Razvan Dimensiune: 9kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Recunoasterea procedurii principale nu împiedica deschiderea unei
proceduri secundare de catre o instanta a unui alt stat, pe teritoriul caruia debitorul are un sediu (art.16 alin. 2 din Regulament).Potrivit art. 17 alin.1 din Regulament, hotarîrea de deschidere a procedurii principale produce, fara îndeplinirea vreunei formalitati suplimentare, în orice lat stat, efectele prevazute de legea statului de deschidere, însa numai daca în acel stat nu este deschisa o procedura secundara.

Daca o altfel de procedura este deschisa, segea statului de deschidere va fi cea care va guverba efectele procedurii, iar bunurile situate pe teritoriul acelui stat vor fi administrate în cadrul procedurii secundare.

Prin urmare deschiderea unei proceduri secundare este o limita a
caracterului universal al efectelor procedurii principale. Cu toate acestea, caractetul universal al procedurii principale ramâne evident în atributiile de coordonare a procedurilor secundare care revin reprezentantului acestei proceduri.

2. Ordinea publica de drept international privat
În raport cu prevederile Conventiei de la Bruxelles, Regulamentul
1346/2002 limiteaza aria ipotezelor în care recunoasterea unei proceduri de insolventa deschise în alt stat sau executarea unei hotarâri adoptate în cadrul unei astfel de proceduri sau în legatura directa cu acesta va putea fi refuzata.

Regulamentul 1346/2002 prevede, in acest sens, in mod expres, în art. 25 ca art. 34 alin. 2 din Conventia de la Bruxelles nu este aplicabil.
Acest text facea trimitere, dupa cum stim, la art. 27, art. 28 din Conventie (actualmente art. 34 si 35 din Regulamentul nr. 44/2001) care
prevedeau un numar destul de mare de situatii în care se putea pronunta un astfel de refuz. Din acest punct de vedere Regulamentul nr. 1346/2002
contine un numar mult mai restrâns de astfel de cazuri.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.