Literatura contemporana fara prejudecati

Trimis la data: 2007-02-06
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.46 / 10
Downloads: 1190
Autor: Nicoleta Pavel
Dimensiune: 12kb
Voturi: 72
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Literatura contemporana fara prejudecati - Cutezatori si decadenti,scriitorii contemporani sunt dovada vie a unei emancipari de sub tutela conformismului.Ei devin o voce a gandirii libere,pana acum nepermisa si etichetata drept vulgara,exprimandu-se “fara perdea” intr-o literatura ce,pana la ei,putea parea prea “edenica” pentru gandirea omeneasca in esenta ei.Literatura contemporana fara prejudecati
Literatura contemporana fara prejudecati - Iar cum secolul XX este un secol al libertatii de exprimare si nu numai,scriitorii contemporani devin niste guru ai societatii ,aclamati si preamariti pentru modul in care reusesc a modela din materiale prozaice,insa realitati ale comunitatii in care traiesc,adevarate opere de arta.Literatura contemporana fara prejudecati

Literatura contemporana fara prejudecati - Ei devin,deci,fondatorii literaturii fara prejudecati,in care dorintele nu mai sunt refulate,gandurile nu mai sunt inabusite si in care sufletul omenesc devine limpede,translucid.

Explozia literaturii scrisa de tineri,pentru care sexualitatea nu mai constituie un tabu,nici macar o provocare,ci un dat firesc,isi afla un penetrant varf de lance erogena in opera lui Kiki Vasilescu.

“Invingandu-mi aprehensiunile,am purces la o lectura dezinhibata si am avut revelatia celui mai bun roman pe care-l voi citi anul acesta”,spune Dragos Vasile.

Am dat peste o scriitura vioaie,ritmata inteligent,cu o foarte mica ostentatie post-textualista si cu o asumare ironica a scenariului matein,inclus cu preluarea parodica a numelor celor patru crai.In plus,matrix-ul sensual-decadent al universului drugs& sex poarta tot sigla Arnoteilor,”a adevaratilor arnoteni”,cu desfasurare de forte erotice tipice pentru Vama Veche dar si pentru subteranele unui Bucuresti croit parca pentru Marilyn Manson si a sa Dita von Teese.

“Sexul e un drept fundamental.Dar ureti-l cu inocenta dintai” este comandamentul si,totodata, blestemul acestui roman-manifest,crez estetic deviat fericit dintr-un fapt de viata banal.

Kiki Vasilescu incearca sa faca intelese ideile din propriul roman prin raspunsuri ce se caracterizeaza prin aceeasi dezinvoltura rin care este scris si romanul:”Romanul ramanesc pervers”.

Autorul apreciaza opera sa ca fiind un “roman inocent”.Inocent pentru ca perspectiva de la care porneste ca,de fapt,nimic nu este pervers in relatiile dintre parteneri atata timp cat lucrurile se desfasoara in cadrul regulilor consimtite.Cartea vorbeste larg despre prejudecatile comune tesute in jurul sexualitatii,si multe dintre ele se regasesc ingrosate in mod ironic.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.