Literatura este un spatiu spiritual liber si generos

Trimis la data: 2014-06-03
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinas
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Literatura reprezinta o lume aparte, separata de cea reala. Ea ne permite sa traim o multime de vieti si ne lasa liberi in decizii.
Literatura este un spatiu spiritual deoarece in ea sunt insufletite o multime de sentimente alese. Prin intermediul ei, autorii isi pot exprima orice idee, orice viziune si orice trairi. Oricind citind-o, noi preluam ceva din ea. Ea ne deschide ochii si ne trezeste constiinta din somnul adinc, ne alunga intunericul din minte si ne o ilumineaza
Literatura este un spatiu spiritual deoarece in ea sunt insufletite o multime de sentimente alese. Prin intermediul ei, autorii isi pot exprima orice idee, orice viziune si orice trairi. Oricind citind-o, noi preluam ceva din ea. Ea ne deschide ochii si ne trezeste constiinta din somnul adinc, ne alunga intunericul din minte si ne o ilumineaza. Ea ne face intr-adevar oameni cu ratiune, ne prezinta diverse situatii din viata cit si din lumea fantastica.

Ea intotdeauna ne-a servit ca o sursa de intelepciune, pe care oamenii au cules-o, devenind dotati cu o lume spirituala bogata si cu un bagaj de cunostinte. Literatura si insasi cartile reprezinta un imbold, o inspiratie de a crea ceva nou. Datorita acesteia multe inventii au fost alcatuite, astfel usurind viata oamenilor. Literatura este o lume spirituala generoasa, portile careia sunt intotdeauna deschise pentru cei ce doresc sa o viziteze. Indiferent de cine esti, ea te primeste in a sa imparatie si te ajuta in orice situatie.

Daca ai nevoie de curaj, ea ti-l ofera, daca ai nevoie de sustinere - la fel ti-o ofera. Ea da tot ce are, fare a cere ceva in schimb si nu respinge pe nimeni. Se stie ca cartea este izvorul intelepciunii, iar intelepciunea este acel factor ce a condus la salvarea lumii de robie, nedreptate si intuneric. Mii de invataturi transmise prin secole sunt accesibile pentru oricare, misiunea noastra e doar sa deschidem cartea si sa adunam roadele necesare noua.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.