Locul si rolul protocolului in sfera relatiilor internationale la etapa actuala

Trimis la data: 2013-02-02
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 9.51 / 10
Downloads: 0
Autor: Nadejda
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ceremonialul si protocolul diplomatic sunt strans legate de viata internationala si influenteaza in mod direct dezvoltarea ei libera si armonioasa. Doar prin cunoasterea si respectarea cerintelor de protocol si curtoazie vom putea obtine o intelegere si o stima in plan international. Eu consider ca tema aceasta este actualitatea actualitatei deoarece pentru fiecare stat sunt importante relatii internationale cu alte state dar "protocolul diplomatic" este un domeniul de interventie care cuprinde relatiile intre puteri suverane a caror expresie desavarsita este statul,indiferent daca aceasta suveranitate este atat externa cat si interna, numai interna sau limitata doar la niste scopuri precise pe care statul le urmareste,"protocolul diplomatic" este o regula fara care politica de astazi nu poate exista.
Ceremonialul creeaza cadrul si atmosfera in care urmeaza sa se desfasoare raporturile dintre interlocutori sau parteneri. Protocolul codifica regulile care guverneaza ceremonialul, al carui obiect este de a oferi fiecarui participant prerogativele, privilegiile si imunitatile la care are dreptul. "Ceremonialul si protocolul" garanteaza egalitatea in drepturi a partenerilor, care permite fiecareia dintre ei sa-si faca auzita in mod liber vocea. Si unul si celalalt impun curtoazia care trebuie sa guverneze raporturile intre oamenii de buna credinta. Ceremonialul si protocolul guverneaza, de asemenea, negocierea, incheierea si intrarea in vigoare a unor documente/acte specifice.

Ambele au o incidenta zilnica asupra vietii si activitatii de afaceri. Protocolul pune problema regulilor care determina ordinea de precadere intre parteneri. Stabilirea unui contact, mentinerea sau intreruperea lui tin de capacitatea de a intelege semnele, de a le decoda si de a le respecta. Limbajul protocolului si al etichetei evolueaza. Ca in orice comunicare, trebuie evitat un vocabular depasit sau impunerea unuia nou, al carui sens, prea personal, ar fi ermetic si eventual socant, pentru ca ar fi de neinteles sau, si mai rau, gresit interpretat.

Arta de a stapani bunele maniere consta in a trai bine si a profita in liniste de bucuriile pe care le ofera relatiile cu ceilalti sau, cel putin, in a beneficia de acestea pe cat se poate.
Am ales acesta tema pentru ca protocol diplomatic este unul din etapele importante ale vietii politice internationale. Eu consider ca in acest raport sa ilustreaza analiza mea va da o definitie concreta de "protocolul diplomatic" in relatiile internationale la etap actual.

Protocolul diplomatic reprezinta o forma care imbraca una sau alte actiunea politice externe a statului a guvernului sau a reprezentat aceasta tema a fost este si va fi in toate perioade si timpuri deoarece ca viata politica interna si externa se dezvolta in orice minuta si respectarea normelor diplomatice si eticheta permite prezentarea respectului reciproc intre state ce este foarte important pentru viata internatianala a statelor si relatiile lor din antichitate si pina in zilele de azi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.