Locul turismului in economia Danemarcei

Trimis la data: 2014-01-12
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 64
Nota: 7.96 / 10
Downloads: 1
Autor: petrobv
Dimensiune: 1404kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Danemarca este o tara plina de surprize, cum ar fi cea pe care a produs-o cantaretul si balerinul ce a devenit unul din cei mai apropiati povestitori (Hans Christian Andersen). Motivam alegerea aceastei tari datorita potentialului turistic variat de care dispune.Este o tara prospera, cu o imagine eleganta si compacta, data de frumusetea orasului principal, Copenhaga, un oras modern si international, care se imbina impresionant cu castelele vechi din imprejurimile orasului, ce amintesc de istoria Viking-ilor si ineditul satelor de pescari, desprinse parca din povestile lui Andersen.
Proiectul este structurat pe parcursul a sase capitole. In primul capitol vom realiza o scurta prezentare a tari din punct de vedere geografic, economic, politic si istoric.In cel de-al doilea capitol sunt prezentate principalele atractii turistice ale tarii, iar in urmatorul capitol sunt cuprinse aspecte legate de potentialul turistic si formele de turism practicate.In capitolele patru si cinci vom prezenta oferta turistica din punct de vedere cantitativ si vom analiza indicatorii circulatiei turistice. La final, in ultima parte a proiectului, se pune accent pe locul pe care il ocupa turismul in economia tarii.

Danemarca este impartita in 5 regiuni si 98 de comune. Regiunile au fost create in 1 ianuarie, 2007 ca parte a Reformei Municipale Daneze, pentru a inlocui organizarea traditionala a tarii in 13 amtere si 270 kommuner (echivalentul comunelor). Insulele Feroe si Groenlanda sunt, de asemenea, parte a Regatului Danemarcei, dar sunt regiuni autonome care se auto-guverneaza.

1.1 Scurta descriere
Peninsula Iutlanda si cele 400 de insule ce o inconjoara formeaza una dintre cele mai mici tari din Europa - Danemarca, o tara abundenta in sate si orase pitoresti, castele si monumente istorice, si regiuni de coasta ce variaza de la plaje largi cu nisip pana la golfulete si fiorduri. Pe tot cuprinsul tarii, dealurile line si vaile ofera o gama larga de atractii - paduri umbroase de fag, zone inverzite, lacuri, dune de nisip si stanci albe asemanatoare cu cele din Dover, iar insulele sunt unice.

Danezii au mare grija sa mentina curate zonele de coasta, in asteptarea turistilor. Pe langa cei 4.800km de plaje si insule aveti la dispozitie si trasee pentru ciclism. Satele adormite grupate in jurul bisericilor albe ocupa terenurile mlastinoase pe care creste iarba neagra, dealuri ondulatorii si ferme bogate presarate cu mori de vant si conace. Feriboturile asigura transportul intre continent si insule, in competitie cu podurile uimitoare precum cel care leaga Oresund de Suedia, lung de 16km.

Atmosfera relaxata a Danemarcei face ca existenta vikingilor razboinici sa para ireala. Vizitatorii de astazi gasesc o Danemarca pasnica si neutra. Marcile sale sunt bunul gust, proiectele de clasa mondiala si standardele inalte. Pe langa faptul ca este foarte moderna, Danemarca pastreaza legaturile cu basmele, alimentate de marele povestitor Hans Christian Andersen. Castelele incantatoare si cladirile istorice sunt o vedere obisnuita in Danemarca. Copenhaga este un oras cu stradute pietruite si strazi medievale, insa si o viata de noapte animata.

Cuvantul Danemarca apare inca din era vikinga, inscriptionat pe Piatra Jelling din anii 900, insa exista o mare diferenta intre ceea ce insemna in acea vreme Danemarca si teritoriile pe care le cuprinde astazi. In unele ere, cum ar fi in secolele XIII si XVII, Danemarca era o super-putere, cu o influenta la fel de importanta ca cea a celor mai mari state din Europa. Configuratia Danemarcei moderne este rezultatul a 400 de ani de pierderi de terenuri, abdicari si batalii pierdute.
La mijlocul anilor 1800 au avut loc evenimente cruciale.

In 1848 absolutismul a fost abolit, iar Danemarca a beneficiat de o constitutie si de parlament, insa in 1864 tara a fost invinsa de Prusia si a fost nevoita sa renunte la 40% din teritorii. Populatia Danemarcei a scazut de la 2,6 milioane la 1,6 milioane de locuitori.

Ca o consecinta a infrangerii, Danemarca a adevenit o societate aproape in totalitate omogena, in care locuitorii - cu exceptia celor din Islanda (care a devenit independenta in 1944), Insulele Faroe si Groenlanda imparteau acceasi limba si cultura. Granitele actuale ale Danemarcei au fost stabilite cam prin 1864, iar granita dintre Iutlanda de sud si Germania s-a fixat in 1920.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.