Locul turismului in economia tarii Mexic

Trimis la data: 2014-06-06
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 9.73 / 10
Downloads: 0
Autor: alina.0693
Dimensiune: 1650kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1.3) Mediul istoric
Istoria acestei tari se intinde pe o perioada impresionanta: 14 mii de ani.La sfarsitul primei decade a secolului XXI se implinesc 200 de ani de la castigarea independentei acestui stat fata de Spania si 100 de ani de la revolutia care si-a pus amprenta decisiv asupra Mexicului, aducand transformari majore.

Referate similare:

1.4)Mediul politic
De la Constitutia din 1917, Mexicul este o republica federala prezidentiala, unde presedintele, ales prin vot public, este si seful statului si seful guvernului. Executivul este format din presedintele si ministrii sai. Legislativul, care este ales democratic, este cunoscut ca si Congresul Uniunii, si este bicameral, compus din Camera Deputatilor si Senatul. Sistemul judiciar este independent de ramura executiva si legislativa. Felipe de Jesus Calderon Hinojosa (nascut la 18 august 1962 in Morelia, Michoacan) de la Partidul Actiunea Nationala, este presedinte din 1 decembrie 2006.

Republica federala Mexic este impartita in 31 de state (estados) si un district federal. Fiecare stat are constitutia si legislativul propriu. Districtul federal contine capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, si are statul special, cu puteri reduse in comparatie cu cele 31 de state.

1.5) Mediul economic
Mexicul are a XIV-a cea mai mare economie din lume, cu un PIB de peste un trilion(1000 de miliarde) de dolari SUA. Este clasificata ca si economie cu venit mediu-ridicat, avand al patrulea cel mai mare PIB pe cap de locuitor din America Latina. De la criza economica din 1994-1995, tara a trecut printr-o revenire economica seminificativa, cu o rata de crestere economica de 3-5% care a dus la scaderi in rata de saracie, de la 24,2% in 2000 la 17,6% in 2004. Rata saraciei in mediul rural a fost de 42% in 2000 , redusa de la nivelul de 27,9% in 2004.

In ultimii ani, Mexicul a devenit o economie din ce in ce mai "privatizata", cu companiile de stat avand un rol mai restrans in activitatea economica. Economia mixta este bazata pe industrie si servicii, desi exista un sector agricol puternic. De asemenea, republica este al patrulea cel mai mare producator de titei din lume.
Datorita intelegerii NAFTA, comertul cu Canada si SUA s-a triplat din 1994. Din anii 1990, Mexicul s-a angajat in comert din ce in ce mai liber, introducand agremente de comert liber cu peste 40 de tari, inclusiv tarile Uniunii Europene si Japonia. Guvernul este in discutii cu blocul Mercosur pentru aranjamente de comert liber.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.