Logistica

Trimis la data: 2013-02-21
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 8.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Artur Climenco
Dimensiune: 1166kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Scopul prelegerii: Perceperea conducerii ca factor timp, in realizarea procesului logistic, cunoasterea procesului de perfectionare a ciclului marfurilor prin utilizarea conceptului logistic. PLANUL PRELEGERII:Conducerea cu factorul timp in realizarea procesului logistic.Perfectionarea circuitului marfurilor prin utilizarea conceptului logistic.Premisele si problemele dezvoltarii logisticii in Republica Moldova.
Obiectivele: dupa studierea acestei teme veti fi in masura sa:Sintetizati caci conducerea cu factorul timp are un impact deosebit in procesul logistic;Cunoasteti procesul de perfectionare a circuitului marfurilor prin utilizarea conceptului logistic; Evidentiati premisele dezvoltarii logisticii in republica Moldova;Cunoasteti problemele de dezvoltare a logisticii in Republica Moldova.

Atit pe piata produselor cu destinatie industriala, cit si pe piata bunurilor de consum consumatorii devin tot mai sensibili fata de timpul in decursul caruia se executa comanda lor.Reducerea timpului permite a micsora cheltuielile suplimentare pe care le suporta clientul in asteptarea livrarii sau incercind sa gaseasca variante alternative.In prezent, consumatorii plaseaza pe primul plan durata executarii comenzii si acest fapt influenteaza asupra comportamentului de consum.

Furnizorul, care nu recunoaste importanta factorului timp si care nu dispune de un sistem capabil sa satisfaca conditiile de timp ale pietelor cu schimbari rapide, va esua in lupta concurentiala.Reducerea brusca a ciclului de viata al marfurilor;Orientarea consumatorilor spre activitate in conditiile stocurilor reduse;Intensificarea factorului cererii pietei si, ca rezultat, majorarea pagubelor provocate de cresterea obiectiva a erorilor prognozelor.

Din punctul de vedere al funizorului, nu mai putina importanta prezinta timpul din momentul primirii comenzii cumparatorului pina la momentul incasarii platii pentru marfa livrata, inclusiv timpul total al circulatiei capitalului activ, incepind din momentul achizitiei materiei prime si terminind cu incasarea platii de la cumparator (ciclul: obtinerea comenzii - incasarea platii).

Dupa cum s-a mentionat deja, in mediul economic actual viteza inalta a reactiei furnizorului la cererea aparuta reprezinta una din sursele principale ale competitivitatii, intrucit o perioada indelungata a executarii comenzii necesita de la cumparator elaborarea prognozelor de lunga durata si e legata de crearea stocurilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.