Lucrul cu imprimanta in Microsoft Word 97

Trimis la data: 2002-06-09
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 2887
Autor: Matilda k.
Dimensiune: 9kb
Voturi: 221
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Microsoft Office 2000 este ultimul pachet soft ce conţine bine cunoscutele programe: Ms Word, Execel, Ms Acces, Ms Power Point, Ms Outlook şi altele. Microsoft Office 2000 este urmaşul lui Microsoft Office 97 mult mai îmbogăţit ,cu mai multe facilităţi el fiind folosit pe scară largă în lumea întreagă. Aproape orice calculator are Microsoft Office 97 instalat, dacă nu proaspătul ieşit pe piaţă Microsoft Office 2000.
Microsoft Word 2000 este un puternic program de editare a textelelor în windows el făcând parte din pachetul sotware Microsoft Office 2000. El este foarte des folosit în editarea diferitelor documente cum ar fi texte, scrisori, prezentări, faxuri, calendare, rapoarte, chiar şi pagini web. Multe dintre aceste documente sunt listate la imprimantă şi din această cauză lucrul cu imprimanta în Microsoft Word 2000 trebuie cunoscut foarte bine. Lucrul cu imprimanta în Microsoft Word 2000 este asemănător cu lucrul din Microsoft Word 97:

Imprimarea unui document - Se poate imprima documentul curent făcând clic pe Imprimare de pe bara de instrumente standard. Pentru a afişa fiecare pagină aşa cum arată când este imprimată se face clic pe examinare înaintea imprimării . Înainte de aceasta se vor stabili caracteristicile documentului ce va fi imprimat adică: mărimea hârtiei, tipul hârtiei, calitatea imprimării care poate fi :
- bună
- normală
- economică şi repede.

Imprimarea unui număr de pagini - din meniul Fişier, se face clic pe Imprimare. Sub Interval de pagini, se specifică partea de document care se doreşte a se să imprima. Dacă faceţi clic pe Paginile, trebuie de asemenea să introduceţi numerele de pagină sau şirurile de pagini sau ambele. Se pot imprima pagini specificate, una sau mai multe secţiuni sau un număr de pagini care se întinde pe mai multe secţiuni. Se poate de asemenea selecta partea de document care se doreşte a se imprima. Se face clic pe Imprimare din meniul Fişier, şi apoi clic pe Selecţie.

Imprimarea mai multor copii odată - din meniul Fişier se face clic pe Imprimare, în caseta număr copii se introduce numărul de copii care se doresc a fi imprimate. Pentru a imprima o copie completă a documentului înainte de a fi imprimată prima pagină a următoarei copii, se marchează caseta de validare asamblare. Dacă se preferă imprimarea tuturor copiilor primei pagini şi apoi toate copiile paginilor următoare, nu se marchează această casetă de selectare. Imprimarea de pagini pare sau impare - din meniul Fişier se face clic pe Imprimare, în această casetă se face clic pe Pagini impare sau Pagini pare.

Imprimarea anumitor pagini şi secţiuni - se pot imprima anumite pagini, una sau mai multe secţiuni sau o secţiune care se întinde pe un număr de mai multe pagini. Se pot imprima astfel:
Pagini ce nu compun o zonă continuă;
Pagini dintr-o zonă în cadrul unei secţiuni;
O întreagă secţiune;
Secţiuni ce nu compun o zonă continuă;
Pagini dintr-o zonă ce se întinde de-a lungul mai multor secţiuni.

Imprimarea mai ultor documente odată - se face clic pe Deschidere, se selectează folder-ul ce conţine documentele de imprimat apoi clic pe Instrumente iar apoi clic pe Imprimare. Imprimarea în ordine inversă - Word poate imprima documentul în ordine inversă, începând cu ultima pagină. Nu se marchează această opţiune dacă se imprimă un plic. Din meniul Instrumente se face clic pe Opţiuni şi apoi clic pe fila Imprimare. Sub Opţiuni de imprimare se selectează caseta de validare Ordine inversă de imprimare.

Imprimarea schiţată a unui document - Când se imprimează un document în manieră schiţată, Word nu imprimă formatele sau majoritatea ilustraţiilor, cea ce poate face mai rapidă imprimarea documentului. Unele imprimante nu suportă această opţiune. Din meniul Instrumente se face clic pe Opţiuni, şi apoi se face clic pe fila Imprimare. Sub Opţiuni de imprimare se marchează caseta de validare Ieşire schiţată.

Imprimarea unui document într-un fişier - Când se imprimă într-un fişier, trebuie mai întâi să se determine tipul imprimantei  — de exemplu, o imprimantă PostScript — care va imprima în final fişierul. Word va salva apoi fişierul în limbajul imprimantei respective. Acea imprimantă poate fii conectată la orice fel de calculator, chiar dacă Word nu este instalat. Se procedează astfel: din meniul Fişier se face clic pe Inserare, din caseta Nume se face clic pe imprimanta utilizată pentru imprimarea fişierului apoi se marchează caseta de validare Imprimare în fişier şi după aceea clic pe OK. În caseta Nume fişier, din caseta de dialog Imprimare în fişier, se introduce numele fişierului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.