Madame Tussaud

Trimis la data: 2008-10-02
Materia: Arte plastice
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.30 / 10
Downloads: 13
Autor: Irina
Dimensiune: 663kb
Voturi: 100
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Madame Tussaud este cel mai faimos si mai cunoscut muzeu de ceara din Londra, si nu numai, Madame Tussaud a fost deschis de catre sculptorul in ceara Marie Tussaud . ISTORIE. Marie Tussaud a trait intre anii 1761-1850 si s-a nascut in Strasbourg, Franta. Mama sa lucra ca ingrijitoare in casa Dr. Phillippe Curtius, acesta fiind un om care avea abilitati de a sculpta in ceara.
Curtius a invatat-o pe Tussaud arta sculpatului in ceara. In 1765 Curtius a sculptat-o pe Marie-Jeanne du Barry, sotia lui Louis al XV-lea. Prima expozitie a lui Curtius de sculpturi in ceara a avut loc in anul 1770 care a avut un mare succes si a atras pivirile multor oameni.

Expozitia s-a mutat la Palatul Roial din Paris in anul 1776. Urmatoarea locatie a fost deschisa pe Boulevard du Temple in anul 1782, iar „Caverna marilor valori” a fost denumita Camera Groazei. Prima sculptura in ceara pe care

Prima sculptura in ceara pe care Tussaud a realizat-o a fost cea a lui Voltaire in anul 1777. In acea perioada a mai realizat si alte sculpturi cum ar fi cele ale lui Jean-Jacques Rousseau si Benjamin Franklin. In timpul revolutiei franceze a modelat multiple victime foarte proeminente.

In jurnalul sau ea a scris ca ar fi cautat prin multele cadavre pentru a gasi capetele decapitate ale victimelor, pe care le-ar fi folosit pentru a face masti. Cand Curtius a murit, in anul 1794, ia lasat toata colectia sa lui Marie.

In 1802 ea a plecat la Londra. Ca si rezultat al razboiului Franco-Englez, ea nu a mai putut sa se intoarca in Franta, asa ca a calatori in prin Marea Britanie si Irlanda pentru a-si promova colectia. Pentru o perioada colectia sa a fost prezentata la Lyceum Theatre. A reusit sa stabileasca prima sa colectie permanenta in Londra pe Baker Street in anul 1835. Cea mai mare atractie a muzeului Madame Tussaud a fost Camera Groazei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.