Magicianul

Trimis la data: 2006-03-06
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.15 / 10
Downloads: 1079
Autor: Diana
Dimensiune: 6kb
Voturi: 100
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Magicianul -Personajul principal Nicholas Urfe este un tanar absolvent de Oxford caruia i se ofera o ocazie neasteptata de a pleca intr-o insula in Grecia. Aceasta insula reprezinta pentru Nicholas o posibilitate de a evada dintr-un prezent derutant, lipsit de perspective; iar pe de alta parte un pretext de a rupe o relatie amoroasa, relatie lipsita de dragoste cu Alison. Magicianul
Magicianul - Cei doi isi promisese sa-si scrie. Ajuns in Grecia constata ca de fapt locul nu este cel cautat. Atat Grecia cat si Insulele ii apar ca spatii neomenesti (atat oameni cat si locuri).

Magicianul - Liceul va deveni foarte curand pentru profesor spatiul unei inchisorii (spatiu lipsit de evenimente, schimbari al izolarii si singuratatii) Pe fondul acestor senzatii Nicholas incepe sa exploreze plaja dinspre Bouran unde aflase ca isi are resedinta un om extrem de bogat si foarte misterios, Maurice Conchis, un om despre care nimeni nu putea da informatii, nu vorbise cu nimeni.

Surpriza intervine in momentul in care ajunge pe aceasta plaja in resedinat domnului Conchis. Aici totul parea ca-l asteapta pe masa o antologie de poezii britanice. Masa era pusa pentru doua persoane.
Nicholas reitereaza vizitele la gazda lui primitoare. Domnul Connchis incepe sa i se destainuie. Povestile lui sunt cu caracter auto-biografic: ii povesteste despre viata sentimentala care i-a fost profund marcata de disparitia logodnicii Lily Montgomery care a murit.

Ciudat este ca dupa cateva zile cand Nicholas plimbandu-se pe plaja intalneste o femeie care corespunde imaginii din fotografie, cu aceeasi imbracaminte. Ramane surprins, isi intreaba gazda cine este; refuza sa creada ca e o fantoma. Conchis ii spune ca este o nepoata pe care o cheama Julie si ca este schizofrenica si ca singura ei ocupatie este sa intre in diferite roluri, inclusiv si cel al lui Lily.

Spatiul de pe insula, devine un spatiu unor personaje misterioase; la un moment dat o intalneste pe sora geamana a lui Julie, June de care se indragosteste iremediabil, dar fata ii marturiseste ca ea ii apartine lui Conchis si ca toata povestea lor trebuie sa fie ascunsa ca sa nu-i distruga.

Intre timp primeste o scrisoare de la Alison care urma sa soseasca in Atena. Ca sa nu o jigneasca pe Alison, dar si sa-i fie fidel lui, Julie gaseste un pretext spunandu-i ca sufera de o boala venerica.
Pana la urma ii marturiseste lui Alison adevarul si se rupe relatia.
Intors in spatiul de la Bouran isi reia jocul dublu, relatia cu Julie, dar se ascunde de Conchis.

Lucrurile i-au o incurcatura grava (Alison moare, iar Julie dispare). Din acest moment exista mai multe piste de lectura: doctorul Conchis a intocmit un scenariu care fusese facut pentru Nicholas. Fata este doar un instrument pe care chiar el il arunca ca momeala cu scopul de a realiza o analiza a unui om.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.