Mama, femeia cea mai draga - eseu

Trimis la data: 2008-02-14
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 9.02 / 10
Downloads: 8675
Autor: Cristian Matei
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1432
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Eu, am ştiut cum arată mama incă dinainte să mă nască. Sufletul meu era în ceruri şi se plimba printr-o galerie cu portrete de mame. Când am ajuns în dreptul portretului mamei mele am ştiut clar că acela este deoarece pot fi decât copilul ei şi al nimeni altcuiva, acea senzaţie de siguranţă pe care mi-o transmitea acel portret era asemănător cu siguranţa pe care ne-o oferă mama şi tocmai de aceea m-am simţit legată de el.
Femeia care este cea mai importantă în viaţa mea este mama pe care aş vrea să o descriu aşa cum este şi cum o percep eu dar mi-e puţin greu să scriu portretul, pentru că îl am în suflet. Acesta e ca o pânză aurie învaluită în jurul inimii mele, care îmi dă putere şi înţelepciune şi mă înveseleşte când sunt tristă, dar voi incerca,să îl descriu.

Mama are ochii căprui ce îmi aduc aminte de felul cum mă privea atunci când eram bolnavă; este de înălţime medie, culoarea părului este brunet iar legat de aceasta este amintirea când mă jucam prin părul ei şi îi spuneam ca aşa o să îl am şi eu când va creşte; mâinile sunt mici cu degetele scurte şi subţiri ce îmi aduc acum în faţă imaginea când mă învăţa să fac litere, cifre si atunci când îmi împletea părul.

Forma feţei este rotundă cu buze subţiri, nas mic şi ochii mari ce aminteşte de sentimentul de linişte şi fericire pe care îl trezea în mine atunci când mă săruta cald şi îmi spunea noapte bună. Modul său de îmbrăcăminte este unul simplu şi confortabil iar atunci când eram mică îi îmbrăcam hainele şi mă încalţam cu pantofii ei si când mă privea îmi zâmbea spunându-mi că îi semăn ei, felul de a se mişca repede dar şi încet îmi amintesc de perioada când mă ducea la şcoală, ţinându-măde mâna pentru a nu mă lua nimeni de lângă ea.

Ceea ce adoră la copii ei este faptul că toti suntem cuminţi, silitori şi o ajutăm când are nevoie de sprijinul nostru şi mai ales că o iubim din toată inima.
Este o persoană sensibilă, drăgastoasa care spune direct când i se pare ceva ne la locul lui aceasta amintindu-mi de o intâmplare ce a avut loc acolo unde lucrează iscându-se un conflict intre ea şi o colegă de servici spunându-i cu adevărat ce simte, asta dând dovadă de o fire puternică.

Este o fire descurcăreaţă iar atunci când este pusă in situaţii dificile face faţă cu brio, mama are un caracter perseverent, iar din aceasta deducem lucrul care l-a făcut când era la şcoală, profesorului ei de matematică ce a însarcinato să ajute o colegă la exerciţiile neîntelese la clasa aceasta, făcându-mă şi pe mine să vreau ceva mai mult de la mine pentru a nu-mi dezamăgi mama.

Când este minţită de cineva are intotdeauna puterea de a ierta lucrul pentru care o admir. Ea este plina de energie consumând-o prin a face treburile gospodăreşti, facând cumparături şi de aceea îmi doresc să fiu şi eu o mamă ca ea. Atunci când este obosită se odihneşte, se relaxează citind o carte sau ascultând muzică impreună cu mine şi când o văd tristă mă întristez şi eu dorindu-mi să îi pot lua supărarea cu o baghetă magică şi facând o vrajă să duc departe supărarea ce o cuprinde.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.