Mamifere

Trimis la data: 2002-07-17 Materia: Biologie Nivel: Gimnaziu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 5694
Autor: Anita Dimensiune: 205kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Mamiferele sunt un grup de animale foarte divers, dar au un număr de caracteristici comune. Ele sunt animale cu sânge cald , au plămâni cu care respiră aer şi un ansamblu de oase numite schelet, care le susţine corpul şi le protejează organele interne. Cele mai multe au şi un creier relativ mare, simţuri ascuţite şi păr sau blană.

Cangurul cu unghie în coadă
Mărimea: corpul 45 – 67 cm; coada 33 – 66 cm.
Răspândirea: estul Australiei
Denumirea Ştinţifică: Onychogalea franata
Unghie – în – coadă îşi datorează numele unei mici unghii, asemănătoare cu cele ale degetelor, ascunsă în părul din vârful cozii. El are un mod straniu de a sări, deplasându-şi braţele în cerc în timpul salturilor. Păşunatul oilor şi al vitelor a distrus o mare parte din ţinutul tufişurilor în care trăia şi se hrănea el, iar acum acest cangur este în curs de dispariţie.

Maimuţa - păianjen lânoasă
Mărimea: corpul 61 cm; coada aproximativ 67 cm.
Răspândirea: sud – estul Braziliei
Denumirea Ştinţifică: Brachyteles arachnoides
Această maimuţă se deplasează prin pădurea tropicală folosindu-se de membrele lungi şi de coada prehensilă pentru a trece de la o coadă la alta. Numărul lor scade tot mai mult, deoarece căminul lor, jungla, este distrus tot mai mult şi nu le mai poate oferi adăpost în faţa vânătorilor, care le omoară pentru carne.

Fenecul
Mărimea: corpul 37 – 41 cm; coada 19 – 21 cm.
Răspândirea: nordul Africii, Orientul Mijlociu
Denumirea Ştinţifică: Vulpes zerda
Fenecul este cea mai mică dintre vulpi. Urechile lui mari, lungi de până la 15 cm, permit eliberarea căldurii corpului, iar vulpea poate să se răcorească chiar şi în deşertul fierbinte în care trăieşte. Vânează noaptea mici rozătoare, păsări, insecte şi şopârle. În timpul zilei, se adăposteşte în vizuini săpate în nisip.

Rasul (linxul)
Mărimea: corpul 80 – 130 cm; coada 4 – 8 cm.
Răspândirea: estul Europei, Asia
Denumirea Ştinţifică: Lynx lynx
Linxul (râsul) duce o viaţă solitară în păduri şi în ţinuturi păduroase, vânând iepuri, rozătoare, căprioare mici şi păsări cum ar fi cocoşul de munte. Smocul de păr de la urechi îl ajută să audă în pădure, loc în care sunetele nu se propagă bine. Linxul are o vedere excelentă, putând vedea un şoarece de la distanţa de 75 m.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.