Management comparat Romania vs Spania

Trimis la data: 2008-02-13
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 7.05 / 10
Downloads: 29
Autor: Sergiu Davidescu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 96
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Managementul comparat este stiinta care studiaza procesele si relatiile manageriale din organizatii ce functioneaza in contexturi culturale nationale diferite, axandu-se asupra identificarii si analizarii asemanarilor si deosebirilor manageriale, in vederea favorizarii transferului international de know-how managerial si a cresterii, functionalitatii, eficacitatii si eficientei organizatiilor.
Managementul comparat răspunde unei game largi de necesităţi, atât individuale cât şi de grup, cu tendinţa de intensificare, pe măsura adâncirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltării relaţiilor internaţionale şi a creşterii rolului informaţiilor, lucru reflectat şi în creşterea semnificativă a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informaţiilor manageriale abordate contextual.

Astfel, managementul are un rol tot mai important, adesea chiar decisiv, managementul comparat reprezentând una dintre cele mai preţioase cuceriri ale ultimelor decenii pe planul intensificării şi eficientizării activităţilor economice, ştiinţifice, tehnice cu caracter internaţional.
In continuarea referatului voi face o comparatie intre dezvoltarile recente economico-sociale dintre Romania si respectiv, Spania.

Date generale despre cele doua tari:
ROMANIA
Suprafaţa: 238.391 km²
Aşezare geografică: este un stat situat în centrul Europei. Se învecinează cu Ucraina şi Republica Moldova în nord şi est, Ungaria şi Serbia la vest şi Bulgaria la sud.
Populaţie: 22.355.551 locuitori

Densitatea populaţei: 93,78 loc/km².
Capitala şi oraşul cel mai mare: Bucuresti aprox 2 milioane locuitori
Limba oficială: Romana

Moneda oficială: Leul românesc (RON)
Produs intern brut (PIB): $292.7 miliarde (2007 est.).
Formă de stat: monarhie.

SPANIA
Suprafaţa: 504748 km2
Aşezare geografică: Este un stat in sud-vestul Europei, ocupand cea mai mare parte din Peninsula Iberica
Populaţie: 43.000.000

Densitatea populaţei: 46 locuitori/km2
Capitala şi oraşul cel mai mare: Madrid aprox 4 milioane locuitori
Limba oficială: Spaniola (castiliana).
Moneda oficială: Euro (EUR)
Produs intern brut (PIB): $2212.2 miliarde (2007 est.)..
Formă de stat: monarhie constitutionala
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.