Management financiar - concept, functii

Trimis la data: 2010-09-16
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 25
Nota: 8.54 / 10
Downloads: 0
Autor: Carmen Butnaru
Dimensiune: 35kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Managementul este unul din factorii esentiali care explicA" de ce o tarA" este bogatA" sau sA"racA". Menagementul este o artA" si nu una oarecare, ci arta artelor pentru cA" pune in valoare talentele oamenilor. Din cele douA" definitii rezultA" cA" managementul are un pronuntat caracter uman. Conducerea inseamna o retea de oameni care lucreazA" impreunA" pentru a atinge obiectivele urmA"rite de cA"tre firme, fiecare structurA" a firmei isi organizeazA" sI conduce propriile afaceri cu singurul amendament cA" trebuie sA"-si justifice rezultatele in fatA" conducerii companiei din care face parte.

Referate similare:

Conditii noi in care se desfA"soarA" managementul firmelor din Romania:
1. Trebuie sA" facA" fatA" unui efort considerabil de adaptare la conditiile pietei. Acest efort de adaptare ridicA" probleme cu totul noi, complexe, greu de solutionat;2. Toate aspectele de management din cadrul firmei ducA" la 2 rA"spunsuri foarte clare:ce anume trebuie sA" facA" firma pentru a fi profitabilA", competitivA" ? acest rA"spuns ne venind din interiorul firmei, el trebuind cA"utat in afarA".

3. Activitatea se desfA"soarA" intr-un pronuntat caracter de incertitudine sI riscuri. AceastA" stare de lucruri derivA" din faptul cA" firmele nu-si mai pot programa activitatea in conditiile de certitudine pentru cA" activitatea e influentata de o multime de factori greu de stA"panit. In acest context rezultA" 2 concluzii: planificarea in cadrul firmei e in toate cazurile un compromis intre necesitA"tile sI posibilitA"tile de cunoastere;

aceastA" lipsA" de certitudine din programe, din planuri permanent suplinitA" de cercetA"ri, de studii.4. LA"rgirea, amplificarea factorilor generatori de stocuri, deci stocurile pe toate palierele activitA"tii, stocuri care presupun imobilizA"ri de fonduri costuri mari cu dobanzi sI alte consecinte si cA" trebuie sA" fie o preocupare permanentA" a managementului pentru contracararea factorilor generatori de stocuri.

5. AsistA"m la un nou comportament al oamenilor - performantele managerilor se mA"soarA" prin gradul de punere in valoare a performantelor omului.6. Marginalitatea cercetA"rii stintifice - managementul trebuie sA" gA"seascA" resurse financiare pentru promovarea cercetA"rii.7. Timpul inseamna profit sau pierdere. De asemenea, timpul nu e al producA"torului, este al clientului sI al bA"ncilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.