Management si marketing hotelier

Trimis la data: 2015-01-03
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 39
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Vlad_T
Dimensiune: 63kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sub aspectul nivelelor manageriale organizarea posturilor in cazul hotelului Inter - Continental Bucuresti se face pe trei trepte. Primul nivel de top cuprinde : Consiliul de administratie, Presedintele si Directorul General executiv. Nivelul mediu este format de directorii celor opt compartimente prezentate mai sus ( marketing si publicitate, receptie, resurse umane, restauratie, economic, tehnic, juridic ). Nivelul inferior cuprinde sefii de sectoare ( rezervare, cazare, serviciul de etaj, aprovizionare, productie, etc.).
Membrii clubului Sase Continente beneficiaza de bonusuri in distante de zbor pe majoritatea liniilor aeriene importante pentru sejururi la hotelurile Inter - Continental. Se prezinta cardul la receptie impreuna cu cardul de fidelizare al liniei aeriene preferate. Clubul Sase Continente in general dubleaza distantele de zbor oferite ca bonus de companiile aeriene iar daca sejurul este de tip Business sau Leisure se acorda a triplare a bonusului.

Airport Chanffeur Service asigura intampinare la aeroport. Un sofer in uniforma ofera clientului asistenta la bagaje si transport cu un automobil special. Taxele pentru acest serviciu sunt similare cu preturile locale ale companiilor de taxi si se includ in nota de plata ca " Transfer Airport ".In timpul calatoriei de la aeroport la hotel soferul va anunta ora sosirii in hotel astfel incat receptia sa completeze formularele de sosire. Clientul va ocoli receptia fiind condus direct in camera.

Ca sistem de sine statator, rolul si locul turismului se defineste prin activitatile componente - cazare, alimentatie publica, transport, agrement, tratament etc., considerate ca subsisteme, cu stranse interrelatii in cadrul sisAZtemului si cu determinari sau influente in alte sisteme. Prin faptul ca actioneaza in directia introducerii in circuitul economic intern si international a conditiilor naturale, a patrimoniului cultural-istoric, a reaAZlizarilor economice, turistul contribuie direct si indirect la ridicarea ecoAZnomica a unor localitati sau zone stimuland dezvoltarea transporturilor,

Din ce in ce mai mult si cu o pondere tot mai mare turismul se afirma in cadrul schimburilor dintre tari.Dupa 1990 in turismul romanesc ca si in ansamblul ramurilor economiei au avut loc procese de restructurare, reorganizare si reorientare catre economia de piata.
Transformarea economiei romanesti intr-o economie de piata preAZsupune atat asigurarea stabilitatii macroeconomice cat si restructurarea secAZtoriala, in sensul acordarii prioritatii acelor sectoare care prin specificul lor se propun a fi eligibile intr-o prima etapa a restructurarii economice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.