Managementul Produselor Noi - Plan de afaceri

Trimis la data: 2011-11-06
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 9.39 / 10
Downloads: 887
Autor: Liuda semenciuc
Dimensiune: 213kb
Voturi: 28
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
SC. Japanese Beauty S.A. s-a infiintat in 23.07.2001, cu un capital social de 10.000 RON. Obiectul de activitate il constituie "activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530. Pe parcursul activitatii sale restaurantul detinut de societate si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 25% in anul 2001 la aprox. 70% in anul 2008.
Restaurantul Japanese Beauty ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific nipon sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential.

In prezent compania dispune de un capital social de 731.000 RON, reprezentat de un numar de 7310 de actiuni in valoare de 100 RON/ actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 82% capitaluri proprii si 18% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.

La aceasta data, SC Japanese Beauty S.A. si-a consolidat imaginea si pozitia pe piata-tinta, valoarea cifrei de afaceri a anului 2008 ajungand la nivelul record de aprox 610.000 EUR.Cei 180 de clienti deserviti zilnic de sectorul "Catering" sunt generati de comenzile a 13 companii, iar cei 274 de clienti directi ai restaurantului se traduc intr-un numar mediu zilnic de 9,44 clienti/ masa (la o capacitate a restaurantului de 29 mese - aprox. 120 locuri).

Prin intermediul restaurantului, S.C. Japanese Beauty SA presteaza servicii de alimentatie publica de peste 8 ani. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din zona vestica a Bucurestiului. In prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata in proportie de 72%.

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului in conditiile unei capacitati limitate, s-a hotarat deschiderea unui nou restaurant care vine in intampinarea tendintelor pietei. Pentru dezvoltarea activitatii societatea considera necesara deschiderea unui nou restaurant, investitie care necesita 900.000 USD. Pentru aceasta, se urmareste contractarea unui credit pe trei ani cu dobanda de 12% pe an.

Imprumutul va fi garantat printr-un contract de gaj asupra activelor societatii. Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila, asigurarea unui ambient placut in incita restaurantului precum si promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering.

Ce le mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.Serviciile de alimentatie publica au fost si vor fi intotdeauna o afacere permisiva si permeabila, deci usor de imitat si deschisa competitiei sustinute. Prin urmare si riscul de faliment este destul de mare.

In acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macroeconomice si sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa si percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor si de ai fideliza.

Conform cercetarii de piata, comandata de societate, romanii cheltuiesc in medie 7% din venituri pentru a lua masa in oras. Potrivit statisticilor oficiale, acest procent a inregistrat o evolutie fluctuanta in ultimii 4 ani. In anul 2007 veniturile din activitatea restaurantelor au crescut in termeni reali, ajungand la 3% din veniturile sectorului tertiar.

Aceasta tendinta este explicata de un raport intocmit de Agentia de monitorizare a tendintelor de consum ca fiind efectul schimbarii stilului de viata, climatului economic si cresterea varietatii ofertei existente de piata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.