Managementul calitatii in turism

Trimis la data: 2014-11-27
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 1
Autor: Mirela amelia
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Evolutiile din ultimul deceniu au determinat conducerea firmelor sa adopte un sistem de management care sa asigure asupra faptului ca produsele, serviciile, lucrarile de contabilitate, birotica, secretariat etc. sunt efectuate de o maniera corespunzatoare de prima data si de fiecare data. Daca prestatorii de servicii turistice din Romania sunt invinuiti permanent de calitatea foarte scazuta a prestatiei comparativ cu competitorii internationali, probabil ca un management similar este solutia.
Agentiile de turism au o caracteristica interesanta: sunt organizatii cu putini angajati, construite, in general, in jurul antreprenorului, "dupa forma si asemanarea" acestuia. Dar vine un moment in viata unei organizatii in crestere cand acesta nu mai poate controla in mod direct intreaga activitate. Si nici nu trebuie sa o mai faca.
O societate este precum un copil. In primii ani de viata parintele poarta permanent grija si responsabilitatea, fiind modelul cel mai puternic. In perioada adolescentei, copilul trebuie sa simta libertatea si puterea pe care o are, in coordonatele impuse de parinte. Crescand, tanarul isi stabileste propriile dorinte si aspiratii, fara a neglija obligatiile fata de parinti.

Pe parcursul acestei evolutii, standardele - impuse de catre parinte si antreprenor - reprezinta atat o modalitate de control extern a activitatii, cat si de autocontrol intern.
In perioada 11-24 iunie 2007 in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, Catedra de Turism-Servicii, am efectuat o cercetare cu privire la nivelul de implementare a sistemelor de management a calitatii in turismul romanesc, considerand Patronatul ANAT reprezentativ in acest sens. Scopul cercetarii a fost masurarea nivelului de informare si de interes manifestat de catre societatile comerciale din turism asupra sistemelor de management a calitatii, precum si asupra oportunitatii implementarii si certificarii standardului international ISO 9001.

Avand in vedere dispersia geografica, numarul foarte mare de chestionare distribuite si limitele financiare extrem de stricte am ales ca metoda de culegere a datelor chestionarele trimise prin posta electronica tuturor membrilor ANAT. Pentru o eroare maxim admisa de si luand in considerare dimensiunile reduse ale colectivitatii investigate dimensiunea esantionului va fi de 115 unitati de observare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.