Managementul in medicina familiei

Trimis la data: 2010-05-01 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 793
Autor: Luiza Stanescu Dimensiune: 17kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Spre deosebire de specialistii din spital, care desfasoara doar o activitate medicala, de conducerea si de administrarea spitalului ocupandu-se alte persoane, mf trebuie sa isi conduca si sa-si administreze singur cabinetul. Adica pe langa activitatea medicala, mf trebuie sa desfasoare si o activitate manageriala. Definitie. Managementul reprezinta procesul de organizare si de conducere a unei activitati in vederea atingerii obiectivelor propuse prin utilizarea optima a resurselor materiale si umane de care dispunem

In calitatea lui de proces de organizare si de conducere a unei activitati in vederea obtinerii unor rezultate optime, managementul poate fi aplicat in orice domeniu de activitate. El poate fi aplicat in domeniu social, economic si medical. In domeniul medical, el poate fi aplicat la conducerea sistemului sanitar, la conducerea unui spital, a unui cabinet medical, sau la managementul unei boli, si el este cu atat mai necesar cu cat domeniul respectiv este mai dinamic si mai complicat.

In MF putem vorbi de managementul unor boli sau a unor bolnavi, asa cum ar fi managementul HTA, sau al diabetului zaharat, precum si de managementul cabinetului medical. Functiile managementului. In cadrul managementului putem descrie urmatoarele functii: Functia de planificare, care incepe cu analiza situatiei, cu sesizarea problemelor, cu stabilirea obiectivelor si a metodelor

Functia de organizare, de stabilire a activitatilor necesare indeplinirii obiectivelor respective, de stabilire a etapelor, a responsabilitatilor, de elaborare a organigramei privind persoanele implicate, stabilirea sarcinilor fiecarei persoane. Evaluarea resurselor, privind aprecierea nevoilor, evaluarea posibilitatilor de a obtine obiectivele propuse, aprecierea resurselor materiale si umane.

Functia de conducere a procesului de management, prin delegarea sarcinilor, adaptarea deciziilor corespunzatoare, emiterea directivelor, elaborarea instructiunilor Functia de control, privind urmarirea procesului de management, respectarea etapelor, aprecierea rezultatelor obtinute pe parcurs, evaluarea cheltuielilor si modificarea actiunilor la nevoie.Domeniile managementului in MF.

Pentru a putea rezolva problemele extrem de variate si de complicate cu care este confruntat, mf trebuie sa desfasoare o activitate de management la fel de complicata cu care trebuie sa acopere toate domeniile incepand cu infiintarea cabinetului si terminand cu coordonarea relatiilor cu casa de asigurari, asa cum ar fi:A. Infiintarea cabinetului, pentru care trebuie sa faca un proiect privind situatia din punct de vedere medical din comunitatea respectiva, privind numarul de mf si nr. de pacienti, privind costurile infiintarii cabinetului si sursele de finantare.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.