Managementul integrat al deseurilor (MID)

Trimis la data: 2021-03-28 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: roxanasulea Dimensiune: 55kb Voturi: Tipul fisierelor: docx Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Managementul integrat al deseurilor (MID)
SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DESEURILOR IN JUDETUL GORJ

Sumar:
1. Descrierea proiectului ...pag 1
2. Ierarhia deseurilor ...pag 3
3.Colectarea, transportul si transferul deseurilor ...pag 4
4. Propunere schema statie de sortare pentru deseurile reciclabile colectate separat ...pag 5
6. Depozitare finala ...pag 7
7.Principalele probleme constatate si propunerea masurilor ...pag 8
8.Propunerea unei campanii de constientizare a cetatenilor in raport cu beneficiile care decurg din implementarea unui sistem MID ...pag 9

1. Descrierea proiectului

Proiectul "Sistem Integrat de Management al Deseurilor in judetul Gorj" a fost elaborat pe baza metodologiei pusa la dispozitie de catre MMP si acopera o perioada de planificare de 30 ani (2010 - 2040). Din punct de vedere geografic, sistemul de management al deseurilor se refera la tot judetul Gorj, atat mediul urban, cat si mediul rural.

La elaborarea sistemului de management al deseurilor s-a tinut seama de toate elementele de planificare din domeniul gestionarii deseurilor existente in prezent la nivel national, regional si judetean, dar si de documente neadoptate dar in curs de adoptare de Romania.

De asemenea la elaborarea sistemul de management al deseurilor s-a tinut seama de prevederile documentelor de planificare existente sau in curs de elaborare in domeniul gospodaririi apelor din judet.


Situatia actuala a deseurilor
Populatia municipiului Tg Jiu, reprezinta 53.77% din populatia urbana si 25.38% din populatia judetului. Densitatea populatiei este de 67,42 locuitori/km2 , este inferioara mediei pe tara. In municipii si orase densitatea este de 157,7 locuitori/km2 , iar in comune este de 41,2 locuitori/km2 .

Obiectivele proiectului
• aspectele institutionale si organizatorice necesare implementarii sistemului integrat de gestionare a deseurilor la nivel de judet;
• finantarea sistemului de gestionare a deseurilor;
• imbunatatirea sistemului de colectare, prelucrare si validare a datelor privind gestionarea deseurilor;
• prevenirea generarii deseurilor prin promovarea compostarii individuale in mediul rural;
• promovarea valorificarii deseurilor;
• tratarea deseurilor;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.