Managementul proceselor logistice de transport intern

Trimis la data: 2015-07-03
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Valentina_L
Dimensiune: 39kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In ansamblul proceselor desfasurate la nivelul intreprinderii, procesele logistice ocupa o pozitie centrala si detin o pondere insemnata.
George Cojocaru si Dan Ardelea, in lucrarea "Bazele sistemelor logistice industriale", definesc Logistica intreprinderii" prin "acea parte a activitatii functionale si operationale care conduce la formarea fluxurilor de materiale, combustibil, energie si informatii necesare realizarii de catre un sistem de productie a productiei prevazute, in anumite conditii de eficienta."
H. Mathe si D. Tixie, in lucrarea "La logistique", definesc logistica intreprinderii in contextul cerintelor economiei concurentiale de piata: "un concept de optimizare a coordonarii intre amontele si avalul intreprinderii intr-un context concurential"............. "Functia obiectiv a activitatilor logistice este obtinerea celui mai bun raspuns la nevoile pietei, cu costul cel mai scazut posibil".
Pe aceasta baza, poate fi definita logistica intreprinderii prin ansamblul proceselor care se refera la formarea, dirijarea si intretinerea fluxurilor de materiale si produse, inclusiv de informatii aferente acestora, in cadrul unui sistem de productie, in anumite conditii prestabilite pe baza cerintelor pietei si a obiectivelor de functionare a sistemului.

Formarea fluxurilor de materiale si produse se realizeaza prin procesul de proiectare sau reproiectare a subsistemului logistic din cadrul sistemului intreprinderii.
Dirijarea fluxurilor de materiale si produse se asigura prin organizarea structurala si procesuala, in spatiu si in timp, a diferitelor activitati din subsistemul logistic al intreprinderii.
Intretinerea fluxurilor de materiale si produse este rezultatul planificari si programarii activitatilor specifice subsistemului logistic din intreprindere.

In componenta subsistemului logistic al intreprinderii sunt incluse o serie de activitati functionale si operationale, referitoare in principal la urmatoarele aspecte:
Scopul proceselor logistice ale intreprinderii consta in realizarea coincidentei de timp si de loc intre cerintele procesului de productie sub raport material si posibilitatile de asigurare a resurselor materiale necesare. In acest sens, pentru realizarea in conditii normale a productiei, fiecare resursa materiala trebuie sa fie prezenta la momentul si locul de efectuare a operatiilor tehnologice, in cantitatea ceruta de volumul productiei executate, la calitatea si dimensiunile stabilite prin prescriptiile tehnologice.

Aceleasi conditii se impun si in raporturile dintre cerintele pietei pentru diferitele produse furnizate de intreprindere si posibilitatile de distributie a acestora.
Pentru ca aceste situatii sa se produca in mod continuu, fara perturbatii semnificative, resursele materiale intrate in sistemul de productie si produsele iesite din sistemul de productie sunt supuse unor procese de transport, manipulare si depozitare (T.M.D.).
Transportul asigura transferul in spatiu a diferitelor materiale si produse, in vederea aducerii lor la locul de utilizare sau de depozitare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.