Managementul productiei

Trimis la data: 2014-08-29
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Bogdan_F
Dimensiune: 36kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Planificarea tinerii sub control a proceselor presupune specificarea operatiilor de productie prin instructiuni de lucru documentate si stabilirea tehnicilor de verificare a calitatii pe fluxul de fabricatie. Asigurarea capabilitatii proceselor se face atat din punct de vedere cantitativ, ceea ce presupune corelarea capacitatii de productie a sectiei, utilajului sau intreprinderii cu productia programata, cat si calitativ, aceasta insemnand capacitatea de a realiza produse in limitele de toleranta stabilite prin documentatia tehnologica de fabricatie. Analiza cantitativa a capabilitatii se face prin elaborarea balantei de capacitate la inceputul perioadei de plan. Analiza calitativa se face prin studii statistice.
Asigurarea utilitatilor si conditiilor de mediu, presupune controlul si verificarea periodica a materialelor si facilitatilor auxiliare cum ar fi apa, aerul comprimat, energia electrica si produsele chimice utilizate in productie, pentru a se asigura uniformitatea efectului lor asupra proceselor de fabricatie.Identificarea si trasabilitatea materialelor pe fluxul de fabricatie se face prin marca de identificare unica care cuprinde: lotul de fabricatie sau de receptie; numarul sau seria de fabricatie; comanda interna de fabricatie sau contractul de livrare.

Tinerea sub control a echipamentelor se refera la verificarea utilajelor de productie, a dispozitivelor, sculelor, instrumentelor de masurare, in ceea ce priveste exactitatea si fidelitatea. O atentie deosebita se acorda calculatoarelor utilizate pentru controlul proceselor si mentenantei software-ului asociat. Pentru a se asigura capabilitatea continua a proceselor trebuie stabilit un program de mentenanta preventiva a echipamentelor de productie.

Asigurarea documentatiei necesare presupune elaborarea procedurilor operationale, a instructiunilor de lucru, a planurilor de calitate si tinerea sub control a difuzarii acestora in cadrul intreprinderii.
Stadiul verificarilor materialelor se identifica pe tot parcursul productiei. O astfel de identificare poate lua forma de stampile, etichete sau inspectii pe containerul de transport intern. Identificarea trebuie sa includa posibilitatea de a deosebi materialele verificate de cele neverificate si indicarea acceptarii la punctul de verificare.

Tinerea sub control a modificarilor presupune evaluarea produsului dupa orice modificare a sculelor, echipamentelor, materialelor sau procesului tehnologic. De asemenea, orice modificare trebuie documentata prin proceduri si comunicata factorilor responsabili.
Verificarea produselor se face inainte de prelucrare, pe fluxul de fabricatie si la final, prin metode si tehnologii de control adecvate, stabilite in functie de caracterul productiei si caracteristicile produselor fabricate.

Abaterile de la calitate reprezinta neconformitati. Tinerea sub control a neconformitatilor presupune identificarea acestora pe fluxul de fabricatie, izolare, solutionare si prevenirea repetarii. Solutionarea inseamna alegerea uneia din urmatoarele actiuni posibile: repararea, reprelucrarea (retusarea), declasarea (intr-o clasa inferioara de calitate) sau rebutarea. In prealabil, este necesar sa se evalueze efectele potentiale ale neconformitatii constatate asupra caracteristicilor produsului, dar si asupra continuitatii procesului de fabricatie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.