Managementul productiei - intocmirea planului anual de productie

Trimis la data: 2014-12-17
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 2
Autor: adrianagrigore17
Dimensiune: 622kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Intocmirea planului anual in cadrul unei ferme de productie este necesara, in primul rand pentru cuantificarea evolutiei sau involutiei unor fenomene de natura economica, sociala sau climatica, ceea ce determina in mod direct modul de functionare al exploatatiei.
Este important, deasemenea, sa cunoastem cerintele pe care cultura le impune: alegerea unei zone cu un climat corespunzator, cu soluri si precipitatii medii anuale prielnice dezvoltarii normale a culturii.
Cunoasterea costurilor,a necesarului de materii si materiale, ajuta la anticiparea unor rezulate planificate si astfel exploatatia isi va putea asigura functionalitatea in conditii optime.
Reliefulcomuneieste de campie, facand parte din CampiaVlasiei, orientata NV - SE, cu altitudine de 80 - 85 m cu o pantaredusa sub 3 grade pedirectia NS si o fragmentareslaba.Aceastacampieesteformata din campuritabulare care prezintacrovurisivaiugi, dintre care unaestemai mare avandaspectuluneivaiseci, cu versantiputinabrupti, slabierodati, avanddirectie V-E.Acest relief de campie se dezvoltape o
structurageologicasipetrograficacaracteristicaCampieiRomane.

Climaeste data de pozitiaeicentrala in cadrulCampieiRomane, de conditiigeografice locale care creeaza un topoclimat specific reliefului de campie slab fragmentat, cu salba de lacuri din vecinatate - de peValeaPasareasiValeaMostistei, de padurile care se aflapeteritoriulei in partea de vest sinord, influentandmiscarile de aer, distributiatemperaturiisiprecipitatiilor. In comunaceamai mare frecventaanuala o au vanturile de NE, urmate de cele de SV, de V si de E.

Temperaturaaeruluiaratacaracterultemperat continental al climei, cu temperaturamedieanuala de 10.4º C, cu temperaturamedie a iernii de -3.1º C si a verii de 21.9º C.
Precipitatiilesuntmairidicateavandvalorimedii de 602.9 mm/an.
SolurilecomuneiDascalu se incadreaza in zonacernoziomuluilevigatsibrunroscat de padure, formate de loess care are grosime de 10 m cu texturafinasilutuala.
Cernoziomulesteputerniclevigat, datoritastratuluiacvifersituat la mica adancime 3 - 5 m. Continutul in humus estemijlociu.
In partea de sud a comunei se aflaun sol brun - roscat de padure, foarte slab erodat cu texturaluto- argiloasa.

Grau - are cea mai mare importanta economica. Productia mondiala se ridica la aproximativ 560 milioane tone. In tara noastra, in anul 1998 s-a obtinut o productie de circa 5 milioane tone. Se cultiva mai ales graul comun de toamna Triticum vulgare. Graul este singura cereala panificabila deoarece proteinele sale formeaza gluten prin imbibare cu apa. Prin prelucrarea primara a graului rezulta crupe si faina ce se utilizeaza in alimentatie. In procesul de macinare rezulta "tarate", alcatuite in cea mai mare parte din invelisuri si care sunt foarte valoroase pentru furajarea animalelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.