Managementul resurselor umane - MRU

Trimis la data: 2013-09-05 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Pisica irina Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Resursele umane este singura resursa din cadrul unei intreprinderi care poate avea capacitatea de a-si mari valoarea sa odata cu trecerea timpului, spre deosebire de toate celelalte resurse a intreprinderii, care se uzeaza daca nu fizic, atunci moral.
Dezvoltarea teoriei si practicii in domeniul MRU necesita cunoasterea si intelegerea cit mai deplina a rolului si particularitatilor RU in cadrul organizatiei: RU reprezinta organizatia. Oamenii reprezinta o resursa comuna, resursa cheie, o resursa vitala de azi si de maine a tuturor organizatiilor, care asigura supravietuirea, dezvoltarea si succesul competitiv al acestora.

RU reprezinta una dintre cele mai importante investitii ale unei organizatii, ale carei rezultate devin tot mai evidente in timp. Organizatiile cheltuiesc sume importante cu angajatii lor, iar datorita costurilor antrenate nu numai remunerarea personalului, ci si angajarea, mentinerea si dezvoltarea personalului reprezinta una dintre cele mai evidente investitii in resursele umane. Investitia in oameni s-a dovedit a fi calea cea mai sigura de a garanta supravietuirea unei organizatii sau de a asigura competitivitatea si viitorul acesteia.

RU sunt unice in ceea ce priveste potentialul lor de crestere si dezvoltare, precum si capacitatea lor de a-si cunoaste si invinge propriile limite, pentru a face fata noilor provocari sau exigente actuale. RU sunt valoroase, rare, dificile de imitat si, relativ, de neinlocuit. RU constituie un potential uman deosebit, care trebuie inteles, motivat sau antrenat in vederea implicarii cit mai depline a angajatilor la realizarea obiectivelor organizationale. RU sunt puternic marcate de factorul timp necesar schimbarii mentalitatii, obiceiurilor, comportamentelor, etc.

In prezent in literatura de specialitate exista mai multe definitii ale MRU. Numerosi specialisti in domeniu au definit MRU astfel: Functiunea care faciliteaza cea mai eficienta folosire a oamenilor in vederea realizarii obiectivelor individuale si organizationale Ansamblu de functii si procese care au in vedere atragerea, motivarea, retinerea si mentinerea angajatilor unei organizatii Cuprinde toate activitatile orientate spre factorul uman, avand drept obiective: conceperea,

proiectarea, utilizarea optima, intretinerea si dezvoltarea socio-umanaComplexul de activitati orientare catre utilizarea eficienta a "capitalului uman" in scopul realizarii obiectivelor organizationale, simultan cu asigurarea conditiilor ce garanteaza satisfacerea nevoilor angajatilor Ansamblul deciziilor care afecteaza relatiile dintre principalii parteneri sociali - patronul si angajatii - menite sa asigure sporirea productivitatii si a eficientei activitatii economice.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.