Managementul resurselor umane implicate in turismul rural romanesc

Trimis la data: 2010-10-12
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 106
Nota: 8.36 / 10
Downloads: 0
Autor: Macarie Elena
Dimensiune: 90kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dupa cum sesizau si autorii paragrafului prezentat, se dramatizeaza, de fapt, un lucru pe care cei mai multi dintre noi il consideram de la sine inteles si il acceptam. Cand ne gandim la numeroasele organizatii care ne furnizeaza bunuri si servicii si care, in plus, sunt, probabil, capabile sa ne angajeze pe tot timpul vietii, cat de des avem in vedere sau ne gandim explicit la faptul ca aceste organizatii, pentru a deveni operative, depind, in cele din urma, de oameni?
Organizatiile exista deoarece oamenii au capacitati fizice si intelectuale limitate, dar si capacitatea de a avea si dezvolta organizatii. Prin urmare, organizatiile implica oameni si, in final, depind de efortul oamenilor.Esenta oricarei organizatii este efortul uman, iar eficienta si eficacitatea acesteia sunt influentate, in mare masura, de comportamentul oamenilor in cadrul organizatiei.
Deci, organizatiile exista deoarece oamenii lucreaza impreuna pentru realizarea obiectivelor organizationale, in vederea indeplini propriilor lor obiective.

Organizatiile sunt implicate in viata noastra zilnica si reprezinta o parte din existenta noastra cotidiana, locul in care ne consumam cea mai mare parte din timpul nostru.in acest sens, reflectand asupra vietii ca trecere printr-un lung sir de organizatii, Mintzberg afirma, pe buna dreptate, ca "traim intr-o lume de organizatii", deoarece, intr-adevar ne nastem intr-o organizatie numita maternitate, ne pregatim sau ne instruim intr-o organizatie, pentru ca de sanatatea si de siguranta noastra sa se ingrijeasca, in cele din urma, tot o organizatie.

De asemenea, oamenii participa la numeroasele evenimente din activitatea organizatiei ca reprezentanti ai acesteia, insa felul in care o fac determina, in cele din urma, felul in care va fi perceputa atat imaginea organizatiei, cat si imaginea lor. Aceasta cu atat mai mult, cu cat, dupa cum afirma PoLly Bird, "toata lumea proiecteaza o imagine si incearca sa impresioneze". Multi oameni tind, totodata, sa considere organizatia ca fiind a lor, iar succesele acesteia ca propriile lor succese, in timp ce esecurile organizatiei sunt resimtite ca esecuri personale.

in sfarsit, desi toate aceste aspecte par lucruri banale, de multe ori cunoscute si discutate de oameni, in general, si de manageri, in special, neaplicarea lor adecvata in cadrul organizatiei este una din principalele cauze ale nerealizarii obiectivelor sale organizationale. Constientizarea acestui fapt, insa, se realizeaza, din pacate, de cele mai multe ori in situatii de criza sau conflict social cand costurile generate de intrarea in normalitate le depasesc pe cele de prevenire a situatiilor respective.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.