Managementul resurselor umane in firma de turism Odessa Tour

Trimis la data: 2017-09-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 8.79 / 10
Downloads: 0
Autor: ralukaaa22
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
CUPRINS
CAP. 1: PREZENTAREA FIRMEI DE TURISM ODESSA TOUR
1.1. FISA PACIENTULUI FIRMA
1.2. PREZENTAREA FUNCTIUNILOR (cercetare-dezvoltare, productie, comerciala, financiar-contabila, resurse umane)
1.3. PREZENTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT (subsistemele: organizatoric, decizional, informational, metodologic) + cultura organizationala
CAP.2: DIAGNOSTICUL RESURSELOR UMANE IN CADRUL FIRMEI DE TURISM ODESSA TOUR
2.1. Analiza RU pe sexe si grupe de varsta
2.2. Analiza RU dupa nivelul pregatirii profesionale
2.3. Analiza RU pe sexe si natura functiilor ocupate
CAP.3: ANALIZA ACTIVITATILOR SPECIFICE MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE IN CADRUL FIRMEI DE TURISM ODESSA TOUR
3.1. Planificarea RU
3.2. Organizarea RU
3.3. Formarea si dezvoltarea profesionala a RU
3.4. Managementul recompenselor
3.5. Mentinerea, comunicarea si informarea RU
3.6. Relatiile cu angajatii
CAP.4: PROPUNERI DE IMBUNATATIRE A MRU IN CADRUL FIRMEI DE TURISM ODESSA TOUR
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE
CAP. 1: PREZENTAREA FIRMEI DE TURISM ODESSA TOUR
1.1. FISA PACIENTULUI FIRMA

Istoricul firmei este structurat in trei etape.

In prima faza, firma s-a numit S.C ODESSA Tour S.R.L si a fost infiintata in martie 2001, cand in urma unei cereri de inregistrare facuta la Camera de Comert si Industrie ea a primit un numar de ordine in Registrul Comertului: J40/166272001 si un cod fiscal: R 13711056. Initial sediul a fost pe Bd. Carol I, nr. 54.

Pe atunci firma avea doi asociati: economist Georgeta Toma - director comercial si inginer Mihai Ciobanu - director departament transporturi. Se ocupau numai cu intermedieri transport turistic si de marfa. Pentru a-si desfasura aceast tip de activitate au fost necesare o sigla si o oferta de servicii, oferta care cuprindea urmatoarele mijloace de transport: turisme, microbuze si autocare clasificate la 3-4. Aceasta oferta a fost trimisa agentiilor de turism, precum si diferitelor firme producatoare de bunuri si prestatoare de servicii, potentiali beneficiari ai ofertei.

In urmatoarea etapa a avut loc transformarea societatii din societate comerciala cu raspundere limitata cu doi asociati in societate cu raspundere limitata cu asociat unic, prin retragerea din societate a domnului Ciobanu Mihai. Astfel doamna Toma Georgeta devine asociat unic.

Tot in aceasta etapa a avut loc si o alta schimbare importanta: s-a largit obiectul de activitate, trecandu-se la oferirea de produse turistice. Aceasta schimbare a impus obtinerea unui brevet de turism pe functia de manager, iar in urma unor controale ce au verificat daca sediul corespunde cerintelor, agentia a primit si licenta de turism si astfel s-a transformat in agentie de turism touroperatoare grupa A. Aceasta licenta a fost acordata si pe baza vechimii in turism, deci implicit si a experientei si respectiv a detinerii unei functii de conducere in cadrul O.N.T. de catre doamna Toma Georgeta.

In etapa a treia, S.C ODESSA Tour S.R.L s-a transformat in ODESSA Tour International, prin asocierea cu doamna Burcea Mirela, conferentiar universitar, persoana fizica autorizata in desfasurarea de consulting si activitati educational - profesionale pentru tineri si specialisti. In aceasta ultima forma, agentia are concentrata activitatea mai ales pe oferta externa.

In prezent, produsele turistice cu care ei se prezinta pe piata turistica sunt urmatoarele:
vacante individuale si de grup;circuite europene originale;
programe pentru tineret (sejururi cultural - educative, tabere de creatie, sejururi lingvistice, sejururi de divertisment);
stagii profesionale pentru specialistii in agricultura.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.