Managementul si ingineria valorii

Trimis la data: 2010-10-25
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 86
Nota: 9.50 / 10
Downloads: 0
Autor: Tatiana Patrascu
Dimensiune: 71kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Fie ca este vorba despre analiza valorii sau despre ingineria valorii, metoda valorii reprezinta un instrument extreme de util si eficient de analiza a produselor, serviciilor si chiar a comportamentului uman. Metoda valorii poate fi considerata si o filozofie de viata, un "modus vivendi". Este greu pana reusesti sa faci primii pasi si incepi sa-i intelegi mecanismele, pentru ca odata intrat in aceasta lume fascinanta, cu greu te mai poti desprinde. In Romania, insuficient cunoscuta de unii, ignorata de cei mai multi, metoda a supravietuit totusi si astepta vremuri mai bune
Datorita schimbarilor rapide petrecute in plan tehnologic in ultimele decenii, valoarea se schimba constant si nici un producator nu poate sa fie multumit de realizarile sale curente, deoarece acestea pot fi depasite de proiecte mai bune. Pe de alta parte societatea moderna este sub semnul unei continui schimbari. Producatorul trebuie sa analizeze in continuu proiectele sale prin prisma aspectelor functionale si a costurilor (consumului de materiale, energie si manopera). Cu alte cuvinte el trebuie sa realizeze o cercetare continua asupra valorii. O buna valoare nu apare din intamplare.

Ea poate fi realizata in mod deliberat, printr-o actiune planificata in timpul etapelor de cercetare, proiectare fabricatie si marketing.
In vremurile de inceput oamenii au supravietuit folosindu-si forta fizica. Mai tirziu ei au invatat sa-si foloseasca si inteligenta. Cu timpul omenirea a progresat prin utilizarea unei combinatii dintre inteligenta si forta fizica. In zilele noastre inteligenta este componenta dominanta, iar cei ce o folosesc mai eficient ating noi cote ale dezvoltarii economice si sociale.

Bunastarea unui popor este astazi evaluata in functie de volumul si complexitatea productiei de bunuri materiale, global, sau raportate pe cap de locuitor. Acest criteriu de evaluare si ierarhizare al popoarelor este un lucru unanim acceptat si in acelasi timp discutabil. Astazi natiunile se intrec sa produca mai mult, mai bine si cu costuri mai scazute. De aceea competitia tehnica si tehnologica este din ce in ce mai acerba. Zona cea mai fierbinte a acestei competitii este cea a costurilor.

De fapt elementele esentiale ale competitiei dintre produse au in vedere in principal costul si imaginea. Nevoia de progres stiintific si tehnic este din ce mai acuta. In aceste conditii efortul de perfectionare continua a produselor, cautarea optimului tehnico- economic al fiecarui produs este un proces continuu. Pe de alta parte, urmare a acestui progres tehnic oamenii din tarile dezvoltate din punct de vedere tehnic si tehnologic traiesc din ce in ce mai bine, reusesc sa-si satisfaca in masura din ce in ce mai mare nevoile si dorintele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.