Mandrie si prejudecata - analiza naratologica

Trimis la data: 2013-01-07
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 8.75 / 10
Downloads: 1
Autor: emilutza28
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Este un adevar universal recunoscut ca un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevasta. Oricat de putin cunoscute ar fi simtamintele sau vederile unui asemenea barbat atunci cand apare pentru prima oara intr-un loc, acest adevar este atat de inradacinat in mintile celor din jur, incat burlacul este socotit ca proprietate de drept a uneia sau alteia dintre fiicele familiilor din vecinatate.
Jane Austen (n. 16 decembrie 1775, Steventon, Hampshire, Anglia, d. 18 iulie 1817, Winchester, Hampshire, Anglia) a fost o romanciera engleza realista din perioada romantica pre-victoriana. Datorita viziunii sale complex-realiste a vietii interioare a femeilor, a maiestriei descrierii, a amestecului bine dozat de descrieri la persoana a treia, respectiv de comentarii ironice si burlesti, Austen a devenit fara indoiala cea mai notabila scriitoare a epocii sale, cu o influenta deosebita asupra tuturor cititorilor sai, chiar daca, in timpul vietii, nu a avut prea mult succes.
Perioada in care Jane si-a dezvoltat capacitatile artistice a inceput in adolescenta si a durat pana la varsta de treizeci si cinci de ani. In aceasta perioada, ea a scris trei romane importante si l-a inceput pe al patrulea. Din 1811 pana in 1815, prin aparitia romanelor "Ratiune si simtire"(1811), "Mandrie si prejudecata"(1813), "Parcul Mansfield" (1814) si "Emma"(1815), ea a avut succes ca scriitor. A mai scris alte doua romane, "Manastirea Northanger" (scris intre anii 1798 - 1799 si revizuit mai tarziu) si "Persuasiune", ambele publicate dupa moartea sa in 1817, si l-a inceput pe un al treilea (denumit eventual "Sanditon"), dar a decedat inaintea finalizarii sale.
Voi aplica o sinteza naratologica romanului "Mandrie si prejudecata", scris de Jane Austen, romanul apartinand literaturii universale.Naratorul isi asuma nararea povestirii pe care o adreseaza naratorului,dupa toate posibilitatile uluit de o asemenea iuteala in producerea unei familii atat de numeroase.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.