Manualul calitatii in industria alimentara

Trimis la data: 2014-01-10 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 22 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Hingan Alina Dimensiune: 43kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Manualul calitatii informeaza personalul intreprinderii, clientii si distribuitorii produselor asupra politicii adoptate si practicate de conducere. Favorizeaza imaginea intreprinderii, serveste ca standard de referinta autorizat pentru implementarea sistemului calitatii. Defineste structura organizatorica a sistemului calitatii si stabileste responsabilitatea diferitelor persoane asigurand mijloacele de comunicare operative intre acestea pentru toate problemele legate de calitate. Asigura disciplina in executarea lucrarilor in vederea sporirii eficientei acestora.

2.Elaborare
MC trebuie sa cuprinda activitatile tuturor sectoarelor si persoanelor implicate direct in obtinerea produselor de calitate, sa fie cat mai simplu, fara documente si elemente care nu sunt necesare, dar sa asigure ghidarea functiilor sistemului calitatii pe baza implementarii standardelor ISO.

3.Prezentarea unitatii
Societatea comerciala SC.HARMOPAN.SRL cu sediul in municipiul Toplita, judetul Harghita a fost infiintata in anul 2009 si isi desfasoara activitatea in domeniul produselor de panificatie. Firma este inregistrata la Registrul Comertului ca societate cu raspundere limitata, avand doi asociati, Mera Cristian si Stan Camelia. Codul unic de inregistrare al firmei este RO 512620 , capitalul de care dispune este de 1200 lei. Activitatea economica este panificatie. Productia de paine se desfasoara intr-o unitate de productie cu o suprafata totala de 680m2, fiind impartita in incaperi organizate in flux tehnologic specific acestor activitati si dotate cu utilaje moderne conform standardelor U.E.

Activitatea de productie a SC.HARMOPAN.SRL este monitorizata permanent, unitatea fiind apreciata ca avand cel mai bun potential de producere a unui produs bio si cea mai moderna dotare cu utilaje specifice din municipiul Toplita.Conducerea si administrarea activitatii de productie este asigurata de personal competent si specializat, respectiv 1 director general, 1 contabil, 1 responsabil cu calitate,1 inginer tehnolog care organizeaza si coordoneaza munca celor 2 brutari, 2 ambalatori si feliatori, 2 mecanici, 2 persoane pentru intretinerea curateniei si 2 soferi.

Rezultatul muncii acestui personal calificat consta in produse de panificatie la un nivel de 5 tone produs finit pe zi, produsele fiind de cea mai buna calitate , atat ca aspect cat si ca gust , prezentate in ambalaje atractive, personalizate, cu cod de bare si cu inscriptionarile necesare pentru identificarea produsului. De asemenea raportul calitate / pret este competitiv fata de alte unitati producatoare din acest domeniu.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.