Marketing international

Trimis la data: 2014-07-22
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Marinela_E
Dimensiune: 33kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In ultimul deceniu, dezvoltarea mijloacelor de comunicatie si transport a permis reducerea timpului si a distantelor conectand fiecare localitate cu restul lumii si contribuind prin aceasta la globalizarea pietelor. Produse care pana nu demult erau locale sau nationale sunt vandute acum in toata lumea si in paralel pentru unele sectoare economice, pietele sunt mondiale iar firmele care activeaza in aceste domenii nu se pot mentine pe piata daca nu abordeaza clientela din tari straine.
Pentru multe firme descoperirea, invatarea si punerea in practica a marketingului international se impune ca rezultat a unei duble necesitati:
Toate acestea raman valabile pentru a orienta activitatea firmei in strainatate, insa daca in teorie nu exista nici o ruptura in internationalizarea marketingului, punerea sa in practica constituie o sursa de experiente originale care-i confera specificitate.
Astfel marketingul international trebuie sa mai ia in considerare:
a) puterile publice internationale - chiar daca guvernele nationale incurajeaza dezvoltarea internationala a companiilor, atitudinile puterilor politice din tarile destinatare pot fi foarte variate.

b) variabilitatea conditiilor de piata - din punct de vedere economic, un produs se poate afla pe o piata ce detine un segment minor intr-o tara straina chiar daca pe piata interna exista un segment larg de consumatori.
In general, sarcina responsabilului de marketing este de a modela variabilele controlabile in raport cu cele necontrolabile in vederea realizarii obiectivelor de marketing. Sarcina responsabilului de marketing international este mai dificila deoarece are de-a face cu mai multe niveluri de incertitudine;

astfel, mediul de marketing internatinonal poate fi schitat astfel:Firmele abordeaza activitatea de marketing international din perspective diferite in functie de experienta si de natura activitatii lor. Procesul de internationalizare este specific fiecarei companii; abordarea oricarei noi piete constituie de fiecare data o problema originala in care intrebarea cheie se refera la gasirea compromisului intre reproducerea solutiei utilizata pe alte piete si nivelul necesar de adaptareInternationalizarea este un termen general utilizat pentru a descrie orice activitate a organizatiei avand ca destinatari persoane din tarile straine.

Acest termen acopera realitati foarte diferite; gradul de internationalizare a unei firme care exporta sau exporta sporadic este departe de a fi identic cu cel al unei companii multinationale cu zeci de filiale in intreaga lume.Cu toate acestea, majoritatea companiilor care se internationalizeaza trec prin etape cu grad diferit de implicare si angajare. Cei mai multi autori considera ca organizatiile parcurg 5 stadii de evolutie in marketing international si anume:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.