Marketing si comert exterior relatii valutar financiare

Trimis la data: 2013-09-18 Materia: Finante-Banci Nivel: Liceu Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1. Prin valuta se intelege unitatea monetara a unei tari detinuta de o persoana fizica sau juridica straina sau care este utilizata in relatiile de plati cu strainatatea, neavand relevanta faptul ca este converibila sau nu.
2. Valutele de rezerva sunt monedele nationale ale unor tari detinute, pastrate de alte tari in rezerva lor oficiala, de stat.
3. ?In vanzarea - cumpararea de D.S.T. pe valute in cont sau efective, pe piata valutara se utilizeaza intotdeauna o valuta de transmisie.
4.?Operatiunile la termen se caracterizeaza prin faptul ca vanzarea - cumpararea valutelor este initiata in prezent la cursuri la termen, iar miscarea in conturi a sumelor are loc la termenul convenit.

5. Piata monetara cuprinde relatiile ce iau nastere in procesul atragerii si plasarii de fonduri pe termen lung.
6. Importanta pietei monetare la nivelul unei tari consta in aceea ca permite finantarea pe termen scurt a diferitelor entitati economice si ca este spatiul in care banca centrala isi exercita politica monetara.

7. Prin participarea la operatiunile specifice pietei interbancare, o banca poate sa isi fructifice fondurile temporar disponibile si sa isi acopere nevoile de fonduri pe termen scurt.
8. Piata interbancara din Romania este o piata nationala pe care opereaza atat banci din tara noastra, cat si banci din strainatate.
9. Piata certificatelor de trezorerie este un segment al pietei monetare pe care se tranzactioneaza toate inscrisurile financiare pe termen scurt.

10. Specific cotarii eurovalutelor este faptul ca nu se coteaza cursul valutar, ci rata dobanzii la care se atrag si plaseaza fonduri exprimate in eurovalute.
11. Elementele caracteristice unei obligatiuni sunt: dobanda, scadenta, pretul de emisiune, pretul de rascumparare, drepturi suplimentare, precum si posibilitatea convertirii oricand pe alte instrumente financiare cum ar fi actiunile.

12. Entitatile autorizate sa efectueze deopotriva operatiuni in nume propriu, cat si din ordinul clientilor se numesc brokeri - dealeri si formatori de piata.
13. Formatorul de piata este un broker - dealer care este pregatit sa coteze un pret de vanzare si un pret de cumparare pentru un titlu financiar in orice moment si astfel sa "formeze piata" pentru acel titlu.

14. Locul predominant in activitatea de creditare il detin bancile comerciale atat pe plan national, cat si international.
15. Locul predominant in activitatea de creditare il ocupa creditele obligatare, rolul bancilor comerciale fiind minor.
16. ?Banca centrala, dintr-o tara, este institutia care detine rolul de intermadiar principal intre cei ce au fonduri disponibile si cei ce au nevoie de fonduri.

17. In implementarea politicii monetare, banca centrala nu poate utiliza politica rezervelor minime obligatorii intrucat bancile comerciale nu sunt obligate sa pastreze rezervele lor la banca centrala.
18. Operatiunile pasive ale unei banci reflecta fondurile proprii si fondurile atrase sub forma de depozite si imprumuturi de la alte banci.
19. Marketingul financiar la nivelul unei firme presupune cunoasterea in plan financiar a nevoilor firmei si identificarea produselor si serviciilor financiar bancare oferite de institutiile specializate care sa raspunda acestor nevoi.

20. Balanta comerciala este o componenta a balantei de plati fiind inclusa in contul curent.
21. Pozitia rezerve in cadrul balantei de plati reflecta modificarile in structura si pe total rezerve aur, valute, D.S.T. ale unei tari pe parcurs de un an.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.