Marketing-ul in era postmodernista

Trimis la data: 2015-03-15
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 67
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ioana_T
Dimensiune: 1595kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Marketingul in postmodernism este expresia revolutiei ciberneticii, a comunicatiilor, ca materie prima a intregii arhitecturi a civilizatiei moderne. Va fi un cibermarketing, asa cum exista un ciberlimbaj, o ciberarta. Performantele deosebite in directia epistemologiei noului marketing, in care ideile pe plan international nu sunt inca pe deplin acceptate precum axiomele in matematica, consensul de opinii nu este dominant, iar interAZpretarile si evaluarile nu sunt decat partial satisfacatoare, impunandu-se edificarea si instalarea unei platforme si a unui aparat logic capabile sa infaptuiasca si sa implementeze constructii valabile, explicative si predictive.
In contextul analizei societatii postindustriale si a postmodernismului, cercetatorii se refera si la conceptul de noul marketing. in acelasi sens se vorbeste despre etnomarketing. Postmodernismul este cosiderat, de un numar crescand de cercetatori in marketing, ca fiind un cadru conceptual major, care permite o mai buna intelegere a schimbarilor societatii actuale.

Dinamica sociala in era postmodernista se caractarizeaza printr-o multitudine de emotii cotidiene, iar consumatorul postmodern cauta mai mult un mijloc de a se relationa cu alte persoane in cadrul unor comunitati de referinta, si mai putin un mijloc de a da sens vietii. Consumul nu mai este un sistem perceput a fi prioritar si supraordonat legaturii sociale, ci este secundar si in serviciul legaturii sociale. Omul postmodern cauta produse si servicii, nu atat pentru valoarea lor de intrebuintare, functionala sau simbolica, dar mai ales pentru valoarea lor de legatura sociala.

In tarile dezvoltate sunt. tot mai contestate atat ideologiile, partidele, statul insusi, cat si teoriile economice, fiind acuzate de ineficacitate fata de crizele timpului, iar consumatorul, asaltat de informatii din multiple izvoare, are comportamente contradictorii, cu motivatii determinate de impulsuri personale. Stiinta, prin aplicatiile ei, apare ca o cauza a unei degradari constante a ambiantei, iar etica se indreapta tot mai mult inspre mantuirea ecologica.

Paradoxal, pe masura ce productia se dematerializeaza in favoarea serviciilor iar tehnologia devine tot mai performanta, lumea este inundata de deseurile bunurilor materiale, provocandu-se o puternica reactie ecologica. Opusa societatii moderne, fondata pe marele ideal mondial al progresului pentru mase, societatea postmoderna este focalizata pe mici idealuri locale de realizari pentru persoana umana.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.