Marketingul si cercetarea media

Trimis la data: 2010-08-05
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 7.71 / 10
Downloads: 5
Autor: Daniel Mungescu
Dimensiune: 11kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Managerii din mass-media trebuie sa isi cunoasca clientii (cititorii, ascultatorii si privitorii; cumparatorii de spatiu sau timp publicitar (advertiserii)) fapt care ofer intaietate cercetarii si marketingului. Astfel se pot identifica tipologiile preferate si adecvate de: stiri, articole, campanii publicitare.
Marketing-ul este procesul prin care se planifica si se stabilesc conccepte, pretul, modul de promovare si distributie a ideilor, bunurilor si serviciilor care sa creeze schimburi care satisfac obiectivele organizationale si individuale.

Prin cercetare este stabilit conceptul de marketing (descoperirea dorinta consumatorilor si modul in care compania cauta sa satisfaca aceste dorinte mai bine decat concurenta). Pozitionarea produsului este considerata cea mai importanta operatiune pentru satisfacerea unui client.

Pentru a putea lua o decizie adecvata ar trebui culese urmatoarele dale:marimea si structura pietei vizate;tendintele de evolutie ale pietei;cerintele clientilor;gradul in care furnizorii reusesc sa raspunda cerintelor clici (satisfactia clientului);activitatea furnizorilor concurenti (Hart, 1998: 33).

Cercetarea de piata
Cercetarea de piata trebuie sa ofere informatie de cea mai buna calitate pentru aceasta planificarea ei trebuie realizata cu mare atentie:stabilirea obiectivelor cercetarii - cercetarea isi poate propune sa raspunda la o intrebare specifica: "De ce cumpara oamenii un produs? poate sa defineasca o problema: design-ul ziarului;revizuirea secundara a cercetarii -- colectarea tuturor informatiilor care exista pana la acea data si care au legatura cu cercetarea;

Design-ul primar - elaborarea planului studiului care este stabilit pe baza intrebarilor cercetarii;procedura colectarii de date -- stabilirea intrebarilor specifice la care trebuie sa se raspunda si crearea unui plan de colectare a dalelor;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.