Martorii lui Iehova

Trimis la data: 2005-09-19
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 1478
Autor: Lungu Ionela
Dimensiune: 5kb
Voturi: 110
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Martorii lui Iehova este o secta neoprotestanta ,aparuta in America(Pensilvania) in a doua jumatate a secolului XIX,infiintata de irlandezul C.T.Russell,care-si publica si-si popularizeaza invatatura in revista”Turnul de veghe”,creata de el.Aceasta secta nu recunoaste divinitatea lui Hristos,considerandu-L o simpla creatura a lui Iehova,care a murit,dar nu a inviat,cel care a inviat fiind arhanghelul Gavril.
Influentati mult de ideile sectei adventiste,sectarii numiti „Martorii lui Iehova” asteapta a doua venire a lui Iisus,Care va intemeia o imparatie de o mie de ani.Dupa invatatura iehovista,Duhul Sfant este o energie care emana de la Dumnezeu.Nu cred in nemurire,caci raiul si iadul nu exista.

Sunt numiti si russelisti,dupa numele intemeietorului sectei,Russell(1874),care sustinea atunci ca Iisus era prezent printre oameni,in mod nevazut si ca peste 40 de ani(1914) urma sa se arate pentru a doua venire si sa intemeieze imparatia de 1000 de ani,pentru mantuirea lumii.

Cum previziunea s-a dovedit falsa,membrii sectei au devenit si mai inversunati in propagarea ideilor lor,pretinzand ca ei au marea datorie de a trezi omenirea la credinta in Dumnezeu,ei fiind „turnul de veghe” care scruteaza semnele timpului pentru a trezi si a ajuta pe cat mai multi la mantuire.

„Martorii lui Iehova” sunt foarte perseverenti in propaganda pe care o fac,mergand chiar din casa in casa si raspandindu-si gratuit multiplele brosuri si tiparituri propagandistice,idealul lor fiind sa castige cat mai multi aderenti.

In tara noastra au aparut, dupa primul razboi mondial,prin 1925,cand un roman din Transilvania,intors din America,a inceput propagarea invataturii russelliste,care a prins si s-a raspandit in toate regiunile tarii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.