Masini de gaurit

Trimis la data: 2014-01-03
Materia: Automatica
Nivel: Liceu
Pagini: 24
Nota: 9.17 / 10
Downloads: 0
Autor: violeta25
Dimensiune: 532kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Acum cand societatea romaneasca este marcata de noua revolutie tehnico-stiintifica ce determina explozia informationala, a aparut astfel, tot mai presanta, nevoia de instruire si adaptare profesionala. Nici o tara nu-si poate permite sa neglijeze influenta tehnologiei asupra lumii contemporane. De fapt, tocmai progresele rapide in toate domeniile tehnicii si industriei in ultimele decenii au determinat insusi profilul civilizatiei noastre. Aceste progrese necesita o evolutie corespunzatoare a invatamantului ethnic si professional.
Sistemul de invatamant contemporan din Romania, ca subsistem al sistemului social global, se caracterizeaza prin deschidere si dinamism fata de nou, dezvoltandu-se si actionand in concordanta cu dezvoltarea economico-sociala, cu progresul stiintifico-tehnic si cultural. El trebuie sa asigure rezolvarea uneia dintre cele mai dificile probleme socio-umane: educatia si pregatirea tinerei generatii, a fortei de munca, a specialistiilor.

In conditiile exigentelor contemporane, formarea personalitatii tinerei generatii, necesita integrarea in continutul culturii generale a unor continuturi noi, cum sunt cele ale ciberneticii, informaticii, precum si ale tehnicii si tehnologiei.Pe de alta parte, accelerarea progresului stiintific si tehnic reclama interventia statului in reorganizarea invatamantului tehnic, stiindu-se ca acesta hotaraste in societatea moderna, nivelul de dezvoltare economica si capacitate productive-creatoare a unei natiuni. Astfel spus, lucreaza in favoarea tarilor dezvoltate stiintific si tehnologic sin u in favoarea celor medii dezvoltate.

Una din caile principale de sporire a productivitatii muncii, de reducere a pretului de cost de imbunatatire a produselor, o constituie cresterea gradului de echipare a proceselor tehnologice cu echipamente complexe, proiectate, construite si exploatate intr-un mod rational. Timpul si cheltuielile cu pregatirea fabricatiei depend in principal de modul cum se rezolva problema proiectarii, executarii si omologarii utilajelor tehnologice. Din intregul echipament tehnologic folosit in procesele tehnologice, ponderea cea mai mare o au dispozitivele, care sunt ansambluri auxiliare necesare accelerarii si usurarii operatiilor de prelucrarii mecanice, de ansamblare si control.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.