Masurarea deplasarilor cu traductoare inductive

Trimis la data: 2009-04-01 Materia: Fizica Nivel: Liceu Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 3893
Autor: Irina P. Dimensiune: 191kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Formule si scheme folosite:Deplasarea x a miezului magnetic intre cele doua bobine care constituie traductorul diferential, determina variatii in sensuri opuse ale inductivitatiilor.

Raspunsuri la intrebari
Amplitudinea de oscilatie a oscilatorului OSC trebuie stabilizata deoarece oscilatorul furnizeaza o tensiune alternativa pentru alimentarea traductorului si o tensiumn de referinta pentru comanda detectorului sensibil de faza DSF.
Tensiunea alternativa furnizata pentru alimentarea traductorului, Va, trebuie sa aiba amplitudinea de oscilatie stabilizata pentru ca amplitudinea de oscilatie a tensiunii de la iesirea traductorului Vm sa fie proportionala cu x deplasarea miezului magnetic sa fie stabilizata.

Semnalul sinusoidal aplicat traductorului trebuie sa fie pur pentru ca si semnalul de la iesirea traductorului sa fie pur, deoarece, pe de o parte, semnalul de la iesirea traductorului este proportional cu deplasarea x a miezului magnetic, iar pe de alta parte semnalul de laiesirea trebuie sa fie pur pentru ca acesta este in continuare amplificat de amplificatorul transconductanta ATA care este acordat pe frecventa oscilatorului.

Oscilograma care evidentieaza eventualul dezacord dintre frecventa semnalului si frecventa pe care este acordat amplificatorul de transimpedanta ATA este TP7 deoarece OSC furnizeaza o tensiune alternativa pentru alimentarea traductorului,aceasta tensiune este proportionala cu tensiunea de la iesirea traductorului Vm aceasta din urma fiind si tensiunea de la intrarea amlificatorului transconductantaATA a carui marime de iesire este curentul debitatb in secundarul S la intrarea DSF.

Criteriile de dimensionare a elementelor din FTJ sunt:Frecventa de taiere a filtrului > frecventa oscilatorului pentru a inlatura armonicele superioare din spectrul oscilatorului in cazul in care semnalul nu este pur.Tensiunea carecade pe condensatorul C7 sa fie egala cu tensiunea de la iesirea DSF astfel incat sa poata fi indeplinita conditia de adaptare.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.