Masuri de protectie a copilului aflat in dificultate

Trimis la data: 2012-12-07 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: EMILIA GABOR Dimensiune: 43kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Plasamentul copilului la o persoana sau la o familieeste o masura de ocrotire cu caracter temporar ce se aplica in cazul in care securitatea, dezvoltarea sau integritatea morala a copilului este periclitata in familie din motive independente de vointa parintilor.Incredintarea minorului unei familii sau persoanespre deosebire de plasamentul familial nu necesita acordul parintilor sau tutorelui, ci numai al familiei sau al persoanei careia i se incredinteaza minorul.

Plasamentul in regim de urgentase aplica in situatiile exceptionale in care parintii sau unul dintre acestia pun in pericol securitatea, dezvoltarea sau integritatea morala a copilului prin exercitarea in mod abuziv a drepturilor parintesti sau prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor de parinte.

Plasamentul / incredintarea copilului la asistentul maternal este o masura de protectie de tip familial realizata in interesul superior al copilului aflat in dificultate, prin care copilul este ocrotit in cadrul unei familii, alta decat cea biologica, de catre o persoana special selectata si pregatita in acest scop.

CONCEPTE:ingrijirea familiala temporara este planificata;ingrijirea familiala temporara este limitata in timp.Resursa esentiala este asistentul maternal care acorda ingrijire in propria familie unui copil care nu ii este ruda;ingrijirea familiala temporara implica munca in echipa cu toti profesionistii din reteaua de servicii existente.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.