Materiale compozite ceramice

Trimis la data: 2013-07-16
Materia: Arte plastice
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 9.37 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 91kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Metodele principale de fabricatie a materialelor compozite ceramice sunt:prin turnare intr-un model si apoi arderea la temperatura ridicata;
presare la rece si sinterizare (din pulberi fine si un liant;
prin compactare la rece, la presiune mare si apoi arderea la temperaturi ridicate); sinterizare in stare vitroasa ca in cazul anterior, cu includerea unei faze sticloase care micsoreaza vascozitatea, in functie de temperatura; presare la cald (pulbere fina, cu aplicare simultana a presiunii si temperaturii) si depunere in faza de vapori.formarea plastica din pulberi fine si un lichid purtator;

Referate similare:

1.2 Materialele compozite de mare difuziune (GD - grand difusion) si de inalta performanta (HP - haute performance)
Compozitele de "inalta performanta" (HP), inca putin utilizate, provin din asocierea fibrelor lungi de sticla R, carbon sau aramide cu rasini epoxidice avand un procent de ranforsare de peste 50%.Proprietatile lor mecanice cum ar fi rezistenta si modulul specific (R/d si E/d) sunt net superioare materialelor conventionale, depinzand numai de costurile care se mentin inca ridicate.

Matrici metalice
Matricile metalice s-au folosit din necesitatea de a obtine compozite care sa poata fi utilizate la temperaturi relativ inalte, comparativ cu cele de natura organica.Aluminiu ranforsat discontinuu pentru aplicatii electronice.

Ceramica tehnica este tot mai frecvent utilizata pentru realizarea compozitelor.Aceste proprietati sunt: rezistenta mecanica mare la temperaturi inalte;rezistenta la rupere foarte mare uneori mai mare decat a celor mai bune oteluri;rezistenta la oxidare si la agenti chimici;modul de elasticitate mare, superior otelurilor;duritate mare si stabila la cresterea temperaturii.

Desi matricile de natura organica satisfac cele mai multe dintre cerintele care se impun pentru a putea fi folosite la producerea materialelor compozite, ele prezinta si numeroase dezavantaje:
rezistenta mecanica redusa la temperaturi inalte;o durata scurta de mentinere in stare lichida dupa preparare;conductivitatea termica redusa;un coeficient mare de dilatare;rezistenta relativ mica la soc mecanic.

Ranfortul confera pe langa o mai buna rezistenta mecanica, o buna stabilitate dimensionala si o crestere a rezistentei la temperatura.Polimerii cei mai adesea folositi in compozite sunt termoplastele (TP tehnice) care in stadiul final poseda urmatoarele calitati esentiale:

Cele mai utilizate (termoplastice) TP pentru compozite care sa reziste la temperaturi mai ridicate (200 - 250 0C) sunt:
PAI - poliamid-imidele
PEI - polieterimidele
PES - polietersulfonele
PEEK - polieter-eter-cetonele
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.