Medicina legala

Trimis la data: 2012-01-22 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 673
Autor: IFTIMIE LIDIA Dimensiune: 2250kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Accidentul rutier reprezinta un fenomen complex determinat de numerosi factori: uman, tehnici si naturali (meteorologici) cu implicatii negative medico-sociale, economice si juridice. Principalele tipuri de leziuni sunt reprezentate de: comotia, contuzia, dilacerarea, precum si unele leziuni traumatice deschise cu mare potential septic: plagile si fistulele. Intre cauzele medicale ce intervin in producerea decesului predomina:traumatismele cranio-cerebrale inchise sau deschise in raport de 50-60% fata de celelalte leziuni;traumatologia vertebro-medulara;traumatisme toracice ;ruptura traumatica a aortei toracice ;leziuni cardiace: comotia, contuzia, dilacerarea cardiaca;traumatisme abdominale: stomac, abdomen, splina, ficat;traumatisme renale;traumatisme ale membrelor.

In producerea unui accident rutier se pot intalni urmatoarele mecanisme:simple: cadere, lovire, proiectare, calcare, compresiune, tarare;asociate: lovire-proiectare, lovire-cadere, proiectare-calcare, proiectare-comprimare, calcare-comprimare, calcare-tarare;complexe: lovire-proiectare-(cadere)-calcare, lovire-proiectare-tarare, lovire-proiectare-comprimare, lovire-proiectare-calcare-comprimare;

Leziunile ocupantilor vehiculului reflecta modul de producere al accidentului. Ocupantii din fata pot fi dispusi la doua mecanisme lezionale:Prin soc direct (proiectare si ejectare).Prin fortele cinetice si vibratorii, apare mecanismul lezional specific traumatologiei rutiere, ca urmare a acceleratiei si deceleratiei bruste care modifica greutatea aparenta a organelor.

Din punct de vedere medico-legal, in cazurile de accidente rutiere trebuie obligatoriu precizate urmatoarele aspecte:
Realitatea accidentului
Felul mortii
Cauza mortii
Data producerii leziunilor
Data producerii decesului
Gravitatea leziunilor
Diferentierea leziunilor vitale de cele postmortale

Identificarea tipului de vehicul in cazurile de fuga de la locul faptei
Cauza leziunilor se confunda cu cauza accidentelor
Numarul leziunilor
Succesiunea leziunilor
Mecanismul de producere al leziunilor
Legatura de cauzalitate dintre accident si deces
Relatia victima - vehicul
Posibilitatea unor reactii supravitale
Angajarea raspunderii conducatorului de vehicul
Felul decesului intr-un accident de trafic

Concluzii
Moartea victimei a fost violenta. Ea s-a datorat comei cerebrale din cadrul sindromului tanatogenerator consecutive unui politraumatism obiectivat prin traumatism cranian cu hemoragii subarahnoidiene cerebrala si cerebeloasa, contuzie cerebrala, infiltrat epicranian, traumatism toracic cu multiple fracturi costale si stern, hemotorax stang, traumatism vertebromedular cu fractura vertebrala, fracturi ale membrelor inferioare, multiple echimoze, excoriatii si plagi.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.