Medicina legala

Trimis la data: 2014-02-28 Materia: Medicina Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Paul_B Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Motto: "Medicina legala furnizeaza acele elemente necesare judecatorului pentru a-si fixa convingerile in darea hotaririlor in darea de lege" - Mina Minovici Medicina legala, ca orice stiinta medicala, a tinut mereu pasul cu noile cuceriri ale stiintei si tehnicii, motiv pentru care cursurile, manualele si tratatele de medicina legala trebuie mereu reinnoite, aduse la zi si completate nu numai cu date noi, dar si cu noi viziuni asupra acestei specializari complexe, in care interdisciplinaritatea se conjuga cu necesitatea unei abordari diferite a vastei problematici specifice acestei stiinte, corespunzatoare celor doua categorii de specialisti carora astfel de lucrari le sunt adresate: medici si juristi.

Medicina legala, ca orice stiinta medicala, a tinut mereu pasul cu noile cuceriri ale stiintei si tehnicii, motiv pentru care cursurile, manualele si tratatele de medicina legala trebuie mereu reinnoite, aduse la zi si completate nu numai cu date noi, dar si cu noi viziuni asupra acestei specializari complexe, in care interdisciplinaritatea se conjuga cu necesitatea unei abordari diferite a vastei problematici specifice acestei stiinte, corespunzatoare celor doua categorii de specialisti carora astfel de lucrari le sunt adresate: medici si juristi.

Tin sa remarc in primul rand impartirea capitolelor, care, chiar daca respecta si unele tipare mai vechi, abunda in abordari originale ale problematicii acestei specialitati, cum ar fi descrierea semnelor negative de viata si a semnelor pozitive de moarte, aspecte de mare importanta azi in chirurgia transplantelor de organe, trecerea in revista a modificarilor induse de factori secundari (schimband astfel vechile denumiri - factori primari si factori secundari), includerea simularii si a disimularii intr-un capitol inspirat denumit "Comportamentul duplicitar". In aceeasi ordine de idei, nu pot sa trec cu vederea includerea in acest curs a unui capitol special privind amanarea si intreruperea pedepsei.

Un capitol aparte, consacrat exclusiv toxicologiei medico-legale, lipseste fiind de mai putina importanta pentru studentii facultatii de drept, el este suplinit printr-o tratare pe larg a intoxicatiei acute si cronice cu alcool etilic, problematica majora a toxicologiei sociale actuale, capitol care cuprinde cele mai noi date cunoscute in literatura moderna privind metodologiile de testare a intoxicatiilor acute, mai ales felul cum se interpreteaza in practica medico-legala si judiciara aceasta stare cu implicatii profunde in comportamentul uman si geneza faptelor antisociale.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.