Medii de transmisie - Viteza maxima de transfer de date a unui canal

Trimis la data: 2013-10-09
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.21 / 10
Downloads: 0
Autor: Morari Andrian
Dimensiune: 130kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
3.Descrierea succinta a mediului fizic de transmisie CT
Cablul torsadat este un tip de cablu des intalnit in care doi conductori sunt rasuciti unul in jurul celuilalt in scopul anularii interferentei electromagnetice ce cauzeaza diafonie. Numarul de rasuciri pe o distanta de un metru face parte din specificatiile tipurilor de cabluri.
Caracteristici:
Conector = RJ-45;
Tipuri de cablu torsadat = 6;
Lungimea maxima a cablului = 100m;
Viteza de transimere a datelor = 10-100 Mbps;
Mass-media si dimensiunea conectorului = mic;
Cel mai folosit si ieftin tip de cablu torsadat = UTP.

Concluzie:Pe parcursul lucrarii de la borator nr. 1 pe tema: medii de transmisie si viteza maxima de transfer de date a unui canal am aflat si rezolvat prebleme interesante, destinate determinarii vitezei maxime de transmitere a datelor prin canal in banda de frecventa 1Mhz si raportului semnal/zgomot 20dB. In urma caracterizarii cablului torsadat am aflat numeraoase lucruri de folos cum ar fi tipurile de CT si cite ceva din constructia lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.