Mediul de marketing al firmei

Trimis la data: 2006-03-06 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 38 Nota: / 10 Downloads: 23
Autor: Daniela Mirceanu Dimensiune: 60kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
"Mediul de marketing al firmei"
Firmele de succes au o viziune asupra activităţiilor orientată din exterior către interior. Ele inţeleg că, în mediul care operează, se ivesc noi şi noi ocazii favorabile şi ameninţări, de aici importanţa vitală pe care firmele o acordă urmăririi permanente şi adaptările continue la schimbările de mediu. Deşi într-o organizaţie fiecare director are obligaţia de a urmări evoluţia mediului extem, marketerii sunt cei care beneficiază de două aptitudini deosebite şi anume: ei dispun de metode bine conturate în vederea obţinerii informatiilor despre mediul maketing (sistemele informaţionale şi cercetările de marketing ) ; ei sunt cei care, în mod normal, îşi petrec majoritatea timpului în anturajul chenţilor şi a concurenţilor.
"Mediul de marketing al firmei"

"Mediul de marketing al firmei"
Prin supravegherea sistematică a mediului, ei au posibilitatea de a revizui şi adapta strategiile de marketing astfel încat firma să facă faţă dificultăţilor ivite şi să valorifice ocaziile de piaţă.
Prezentarea firmei SC FAVIOR & VIDRA SA ORASTIE.

"Mediul de marketing al firmei"
Fiecare firma trebuie să-şi evalueze periodic punctele tari şi slabe. Analiza punctelor tari şi slabe a unei firme nu implică automat toate slăbiciunile, dar nici nu trebuie să-şi facă un titlu onorific din toate punctele tari care le posedă.

"Mediul de marketing al firmei"
Fiecare firmă trebuie să fie capabilă de a desfăşura lucruri elementare precum; crearea de produse noi, transfonnarea materiei prime în produse finite, onorarea comenzilor, rezolvarea probemelor clienţilor în timp util, etc. Fiecare proces este creator de valoare şi implică lucrul în echipă.

"Mediul de marketing al firmei"
Scurt istoric al firmei SC FA VIOR & VJDRA SA ORAŞTIE. Activitatea de blănărie a fost practicată permanent în Orăştie, încă din secolul
al XIV-lea, meseriaşii de aici formându-şi o adevărată artă în prelucrarea pieilor

"Mediul de marketing al firmei"
1. Philip Kotler - Managementul Marketingului, Ed. Teora pag. 126
ceea ce a făcut ca în Orăştie şi în înprejurimi produsele să fie mult solicitate. Intreprinderea de blănărie “VIDRA” a apărut in 1948 prin naţionatizarea fabricii lui Ion Secheli, datată din 1923 cu denumirea de Prima Fabrică Sistematică de profil din România care funcţiona în clădirile, existente şi astăzi din actuala incintă “centru”. Până în 1967, intreprinderea a evoluat constant ca profit de fabricaţie cât şi ca niveluri de producţie, aceasta crescând de circa 15 ori.

După 1967 începe dezvoltarea intreprinderi construindu-se spaţii noi pentru confecţii de haine, manuşi etc. Dezvoltarea extensivă a intreprinderii începe din anii 1977 când se realizează o mare investiţie cu punerea în funcţiune a 3 etape care plasează intreprinderea “VIDRA” ca find cea mai mare intreprindere de blănuri din ţară. Urmare a progresului tehnic din perioada 1970-1980 apare ca necesară o nouă investiţie în anii 1982- 1984 care se materializează prin apariţia unei a doua incinte denumită “LANOLINA” în care se organizează activitatea de pregăhire a materiilor prime pentru fabricaţie, se prelucrează pieile în faza primară de argăsire şi se abordează fabricaţia lanotitei ca subprodus din industria de prelucrare a pieilor în blană.

SC FAVIOR & VIDRA SA ORĂŞTIE s-a constituit prin preluarea integrată a patrimoniului intreprinderi de blănuri “VIDRA” Orăştie conform H.G. nr. 1254/1990 find organizată ca societate pe acţiuni cu capital integral de stat şi înregistrată la Registrul Comerţului cu numărul J20/21/02.02. 1991.

Prezentarea rezultatelor firmei SC FAVIOR & VJDRA SA ORĂŞTIE
SC FAVIOR & VIDRA SA ORĂŞTIE este în prezent societate cu capital privat
100%

Actionariatul este format din:

1. Asociatia salariatibor FAVIOR - PAS 70%

2. Acţionari persoane fizice care au subscris cu certificat de proprietate sau cupoane nominative de privatizare.
Capitalul social al firmei este de aproximativ 20.000.000 mil lei
Sediul societăţi SC FAVIOR & VIDRA SA se află în Orăştie, Str. Gheorghe Lazăr nr. 2 cod 2600, judetul Hunedoara, România.

În cadrul societăţi se desfăşoară activităţi de la achiziţionarea de piei crude, transformarea acestora în semifabricate, realizarea de confecţi de blănărie, comercializarea acestora pe piaţa intemă şi internaţională.

Ca o recunoaştere a rezultatelor deosebite în cursul 1991 societăţi i-a fost decemată disfincţia “INTERNATIONAL GOLD STAR FOR QUALITY” (anexa numărul 1), iar în anul 1993 “EUROPEAN MARKET RESEARCH CENTER”.

Firma SC FAVIOR & VIDRA SA ORĂŞTIE este foarte activă pe piaţă, poartă un nume cunoscut şi respectat în ţară şi desfăşoară o activitate de prezentare şi promovare a produselor sale de o calitate foarte bună, purtând un nume cunoscut şi respectat în toată ţara.

Firma FAVIOR - Serviciul Financiar - Contabilitate


Analizând tabelul privind evoluţia profitului se observă că creşterea profitului de la 500 mil. Lei la 3500 mil. lei, deci de 7 ori, corectând profitul reaLizat de firma în fiecare au cu indicete preţurilor de consum la valoarea profitului din 1995 se observă
ca acest indicator a avut o evoluţie în declin ajungând în 1997 până ta 90 mil. lei aceasta reprezentând doar 18% din profitul anului 1995 considerat ca an de bază. Privind şi analizând evoluţia cifrei de afaceri ea a cunoscut o evoluţie spectacuosă.

Deoarece aceasta a crescut de la 2015 mil. lei în 1994 la 30.800 mit. lei în 1998, deci de 15 ori. Dar valoarea reată a cifrei de afaceri nu arată evoluţia adevărată a acestui indicator deosebit de important pentru orice firma.

În anul1999 cifra de afaceni reală a fost de 1260 mit. lei ceea ce reprezintă 62,5% din cifra de afaceri a anului 1995. Deci graficele din tabelul 1.2 reprezintă faptul că societatea nu a luat decizi de maximizare a profitutui ci a fost interesată pentru cel puţin menţinerea realizărilor la nivelul acceptabil astfel încât pragul de rentabititate a cifrei de afaceri să se situeze sub cifra de afaceri nominală, dovadă şi profitul obţinut prin contribuţia uniformă a fiecărui produs la realizarea profitutui. lntreprinderea a fost interesată să supravieţuiască acestui şoc al treceri la economia cu piaţă care după cum se observă din analiza indicatorilor valorici a durat pâna în anul 1997 an din care intreprinderea a început să-şi justifice cel puţin existenţa ca firmă producătoare.

Obiectul de activitate al firmei.

Obiectul de activitate al soctietăţi aşa cum este prezentat şi în statutul societăţi cuprinde următoarele activităti:

a) Achizitionarea de piei de ovine, carakul, nurcă, nutrie, vulpe, dihor, bizon, iepure, şi alte piei vânat sau de animale mici de crescătorie CU blană.

b) Prelucarea (argăsirea sau / şi vopsirea) acestor piei.

c) Realizarea de confecţii:
- haine, jachete, căciuli din piele, nappalan, nutriet
- haine, jachete, căciuli, gulere din piei de nurcă, nutrie vulpe, dihor, bizon, şi alte bunuri

d) Importul de piei crude ovine şi alte piei cu blană, precum şi importul de coloranţi, chimicale precum şi prelucrare şi accesori pentru confecţii.

e) Exportul de articole de blănărie

f) Prestări servici:
- argăsire, tabăcire, vopsire, piei ovine si vânat, curăţirea şi recondiţionarea confecţilor din blană

g) Transporturi auto inteme şi internaţionale.
Pentru a avea o imagine mai clară asupra obiectului de activitate a firmei şi care sunt principalele activităţi care deţin ponderea cea mai mare, în tabelul de mai jos este prezentată contribuţia valorică a fiecărei activităţi la întreg obiectul de activitate.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.