Memoria conventionala

Trimis la data: 2008-06-30 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 1509
Autor: Andra_P87 Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Memoria conventionala-este cea mai importanta si contine:interpretorul de comenzi,zone de sistem ce tine evidenta fisierelor deschise,cererile de configuratii specifice,rutinele BIOS.Memoria conventionala

Memoria conventionala. Memoria superioara-contine o parte din rutinele BIOS,zona care stocheaza elemente ale imaginilor inainte de a fi afisate pe monitor (este vorba de partea video RAM),zone nefolosite ce pot fi ocupate de drivere(sunt programe speciale care suplimenteaza sistemul BIOS asigurand interfata cu unele periferice.Driverul furnizeaza sistemului de operare informatia de care are nevoie pentru a functiona cu un anumit dispozitiv,zonele nefolosite pot fi ocupate de program rezidente.Memoria conventionala

Memoria conventionala. Acestea sunt programe accesorii sau sau utilitare destinate sa ramana permanent in memorie. Memoria expondata-nu poate fi folosita in rularea programelor cid oar ptr stocarea datelor cu care aceasta lucreaza.Mem expandata poate fi accesata direct de sistemul de operare utilizand un driver de mem. expandata. Memoria conventionala

Memoria conventionala. Memoria extinsa-este memoria care se afla deasupra granitei de 1 MB si pt. utilizarea ei este nevoie de un driver special.

TIPURI FUNCTIONALE ALE MEMORIEI RAM:
-Mem. CACHE
-Mem. video
-Mem. tampon pt. imprimata
-Mem. CMOS

Memoria CACHE sau imediata

Deoarece memoria ram nu poate elibera datele in itmul procesorului apare un gol al timpilor de calcul. Principiul mem.cache consta in a interpune intre processor si memoria RAM,o mica memorie extreme de rapida cu timpi de acces f mici. In aceasta mem. se vor depune instructiunile si datele cel mai frecvent utilizate de processor.

Modul de gestionare al info. Se poate face in 2 feluri:
-utilizand principiul FIFO –cf acestuia ,din memoria cache se sterg datele existente in ordinea vechimii ptr. A putea memora date noi.
-utilizand principiul LRU.Va sterge acele date care au fost mai rar utilizate.

MEMORIA VIDEO-permite afisarea pe ecran a unei grafici video complexe.Rolul este de a maximize .Memoria video trebuie sa fie f rapida si sufficient de mare.

MEMORIA TAMPON PTR IMPRIMANTA –rep zona de memorie unde se stocheaza datele ce urmeaza a fi tiparite.Ele raman aici pan ace imprimanta le poate prelua.

MEMORIA CMOS –este o memorie ram semipermanenta ce stocheaza principalii parametric de configuratie bios.Aceasta memorie contine informatii referitoare la:
-caracteristicile hard disk-ului,data si ora sistemului,unitatile floppy,dispozitivul de afisare,tastatura,parola sistemului.

MEDII DE STOCARE A INFO.DISCURILE MAGNETICE
Discul magnetic-este format dintr-un platon de mat. plastic(discheta)sau dintr-un metal dur . Stocarea datelor se caracterizeaza prin 2 el:o tehnologie de cit.si un mecanism de acces rapid la date. Discurile-sunt medii de stocare ce permit accesarea directa a oricarei date inregistrate fara a parcurge inf. Anterioara.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.