Memoriu practica de specialitate - cabinet de avocatura

Trimis la data: 2013-10-05
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 24
Autor: iulialu
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Subsemnata, IACOB IULIA , studenta in cadrul Universitatii din Bucuresti, la Facultatea de Drept, anul I, grupa 112, forma de invatamant - zi, am desfasurat stagiul de practica in perioada 15 iulie- 27 iulie 2012, in cadrul Biroului de avocatura "Bogdan Ionescu si Asociatii", dobandind in urma acestui stagiu de practica cunostinte despre organizarea si desfasurarea meseriei de avocat.
In cadrul acestuia am efectuat stagiul mai multi studenti, atat din anul 1 de studiu, cat si din anul secund.In prima zi m-am prezentat la ora noua dimineata la sediul biroului de avocatura, unde unul dintre partenerii acelei societati mi-a facut cunostinta cu intreaga echipa , mentionand si ramurile in care fiecare dintre ei erau specializati ,anume : Dreptul muncii ,Drept fiscal si bancar Drept societar ,Drept imobiliar si al constructiilor ,Fuziuni & Achizitii ,Dreptul concurentei si antitrust ,Litigii si arbitraje

Ceea ce m-a impresionat puternic a fost varietatea oamenilor ce treceau pragul acestei institutii: de la oameni tineri la oameni in varsta, fiecare dintre acestia considerandu-se nedreptatit
Am retinut doua cazuri, in timpul desfasurarii orelor de practica.Intr-un prim caz, doi dintre avocati, mi-au solicitat ajutorul. A trebuit sa consult jurisprudenta dar si legea in vigoare .

Un spatiu fusese inchiriat unei anumite societati care desfasura activitatea specifica unei societati comerciale.problema ivita a fost cea a neachitarii de catre respectiva societate a platii lunare aferente. Proprietarul spatiului dat spre inchiriere pune lacatul pe usa respectiva , confiscand si toate bunurile chiriasului rau-platnic.Acesta din urma da in judecata proprietarul.

Asa incat, sarcina mea a fost cea de a cauta in jurisprudenta Curtilor de apel, a truibunalelor etc un astfel de caz, in care sa se mentioneze privilegiul mobiliar al locatorului.Aceasta cautare m-a facut sa gasesc diferenta dintre privilegiile generale mobiliare( bunurile mobile ale debitorului) si privilegiile speciale mobiliare (bunuri mobile ale debitorului, anume stabilite de lege). A stfel cele din prima categorie sunt doar simple drepturi personale, de preferinta, pe cand cele din cea de-a doua categorie, cele speciale, sunt adevarate drepturi reale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.