Memoriul colonelului Ion Nicolescu

Trimis la data: 2013-12-05
Materia: Istorie
Nivel: Liceu
Pagini: 21
Nota: 7.06 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 43kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sint colonelul in rezerva Ion Nicolescu, fost comandant al Brigazii 7 Mecanizate ,,Grivita", cu sediul in Ploiesti. Am fost comandant timp de 10 ani, din octombrie 1987 si pina in februarie 1997, cind, in urma unor aspecte pe care am sa vi le relatez, mi-am inaintat demisia. Efectiv, evenimentele la care am participat, si faima mea de comandant, prezentata intens in mass-media, ,,au deranjat" multi generali, printre care si pe seful meu direct, generalul Mihai Palaghia. La mijloc au existat si citeva ,,indicatii" din partea guvernarii de atunci, cea taranista.
Generalul Palaghia a ,,instrumentat" cum ,,trebuie" o greseala a mea, a dat amploarea care i s-a ordonat si, ca urmare a propunerilor facute, am fost destituit din functie. Am incalcat, in decembrie 1996, principiile actului de comanda, in sensul ca, neavind alte posibilitati si alte surse, am aprobat sefului de cabinet sa ia de la doi soldati suma de 220 de dolari, suma folosita la protocolul organizat cu ocazia vizitei unei delegatii militare straine.

Fiind comandantul unei "Mari Unitati de elita a Armatei Romane" (asa s-a afirmat in mass-media), reprezentativa ca pregatire, in perioada 1990-1997 am fost vizitat la ordin de aproximativ 26 de delegatii militare straine, multe dintre ele fiind conduse de ministri ai Apararii statelor respective. Datorita activitatii mele si evenimentelor la care am participat am fost considerat (si stiu din diverse surse, cum ar fi sefi ai unor Servicii Secrete) ,,comandant in anturajul presedintelui Iliescu", iar Brigada pe care o comandam - "bomba PDSR", eu fiind de mult timp vinat.

Comandantii mei au dat conotatia ,,ordonata" faptei mele si, ca urmare, scopul propus a fost atins. Ministrul Apararii de atunci, Babiuc, m-a destituit, destituire prezentata in presa si la televizor cu ,,surle si tobe". In 1997, la Parchetul Militar Ploiesti s-a instrumentat un dosar ,,fabricat", cu fapta comisa de mine. Am fost acuzat de luare de mita. Timp de 7 ani, impotriva mea nu a inceput urmarirea penala, dosarul fiind clasat si pus bine, ,,la nevoie". Ce s-a intimplat veti vedea in continuare. Va multumesc ca, dupa ce am iesit din penitenciar, am avut onoarea de a fi primit de dvs., cu Ioan Becali.

Atunci, v-am prezentat, in mare, unele aspecte. Urma, cum ati ordonat, ca dupa alegeri sa vin la dvs. Nu am mai reusit. Am foarte multe sa va raportez personal, cu speranta ca sinteti singurul care imi poate face dreptate. Un comandant ca mine a fost ingropat de societate, mai precis de oameni rai. Viata mea si a familiei mele este o drama generata de saracie. Mi-ati spus ca imi veti face dreptate, ca imi veti da un serviciu, si am crezut tot ce mi-ati spus.

Eu inca mai pot face multe pentru tara si armata. Si actuala conducere a MApN m-a invidiat pentru ce am realizat. In 1991, ei erau maiori, eu eram colonel. Dar, sa va raportez in continuare. Domnule presedinte, eu n-am fost comandant in ,,anturajul" nimanui, dar evenimentele la care am participat si ,,cum" am participat au facut sa se inteleaga clar ca am fost in slujba si in folosul anturajului mentionat mai sus. In 22 decembrie 1989, am fost primul comandant din Armata Romana chemat prin intermediul Televiziunii in Capitala, pentru a participa la apararea Revolutiei romane.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.